Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Koenig: Çözüm çok yakında gelebilir

ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig, Kıbrıs müzakerelerinin son zamanlarda yaşanan ılımlı gelişmelerin ardından çok yakında tatlıya bağlanabileceğini kaydetti. Koenig, "Kıbrıs sorununun çözüm perspektifleri güçlendi....

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Koenig: Çözüm çok yakında gelebilir
ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig, Kıbrıs müzakerelerinin son zamanlarda yaşanan ılımlı gelişmelerin ardından çok yakında tatlıya bağlanabileceğini kaydetti. Koenig, "Kıbrıs sorununun çözüm perspektifleri güçlendi. Çözüm çok yakında gelebilir” dedi.

Kıbrıs'taki görev süresini tamamlayan ve gelecek Pazar günü adadan ayrılması beklenen Koenig’in son kez Agro’daki iki toplumlu “peaceplayers” organizasyonuna katıldı.

Argo’daki bir haftalık kampı ziyaret ederek Kıbrıslı Türk ve Rum gazetecilerin sorularını cevaplayan Koenig “Kıbrıs sorununun çözüm perspektifleri güçlendi. Çözüm çok yakında gelebilir” dedi.

Söz konusu kampta, ABD, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kurum ve şirketlerin desteğiyle Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kuzey İrlanda gibi sorunlu bölgelerde basketbol aracılığıyla barış ve karşılıklı anlayışın ileri götürülmesi hedefiyle düzenleniyor. Koenig bu organizasyonun 2006’da adada faaliyete başladığını ve bunda, büyükelçilik olarak büyük rol oynadığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.