Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'li Türk Dostluk Grubu milletvekilleri, özgür basına operasyonu eleştirdi

Illinois Eyalet Kongresi’ndeki Türk Amerikan Dostluk Grubu eşbaşkanları, ABD’nin ünlü gazetelerinden Chicago Tribune'e yazdıkları bir mektup ile özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunu eleştirdi. Eşbaşkanlar Senatör Pamela Althoff...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'li Türk Dostluk Grubu milletvekilleri, özgür basına operasyonu eleştirdi
Illinois Eyalet Kongresi’ndeki Türk Amerikan Dostluk Grubu eşbaşkanları, ABD’nin ünlü gazetelerinden Chicago Tribune'e yazdıkları bir mektup ile özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunu eleştirdi. Eşbaşkanlar Senatör Pamela Althoff ile milletvekili Jack D. Franks, medya operasyonunu 'demokrasiye saldırı' olarak tanımladı.

Mektupta 14 Aralık’ı sert bir dille eleştiren Althoff ve Franks, "Türk hükümetinin eylemleri doğrudan demokrasiye saldırı ve her modern ulusu rahatsız edecek bir girişimdir." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, yazarların ve televizyon yapımcılarının hükümeti eleştirdiği gerekçesi ile gözaltına alındıkları belirtilen mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Türk vatandaşlarının Anayasa ile garanti altına alınan ifade hürriyeti, bu yargı süreci ile açıkca ihlal edilmektedir. Türk-Illinois Dostluk İlişkileri Eşbaşkanları olarak bizler, eyaletimizle ekonomik, kültürel ortaklığı olan bu millete reva görülen son eylemlerin ortak değerlerimize aykırı olduğunu görüyoruz."

İfade hürriyeti ile açık toplumun birlikte olabileceği ve bu iki değerin birbirinden ayrılamayacağı vurgulanan yazıda Senatör Althoff ile Milletvekili Franks, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini bu eylemini yeniden gözden geçirmesi ve toplumda çoğulcu yapının gelişmesine, çeşitlenmesine yarayacak çalışmalar yürütmesi için çağrıda bulunuyoruz." mesajını paylaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.