Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’li Diplomatlardan Suriye Bildirisi

ABD Dışişleri Bakanlığında görevli 51 diplomat, Beyaz Saray’ın Suriye politikasını eleştiren ve Esad hükümetine karşı askeri saldırı gerçekleştirme çağrısında bulunan bir bildiri yayınladı.ABD’li diplomatlar Beyaz Saray’ın...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Dışişleri Bakanlığında görevli 51 diplomat, Beyaz Saray’ın Suriye politikasını eleştiren ve Esad hükümetine karşı askeri saldırı gerçekleştirme çağrısında bulunan bir bildiri yayınladı.
ABD’li diplomatlar Beyaz Saray’ın Suriye politikasını eleştiren bir bildiri yayınladı. Diplomatlar bildiride, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetine karşı askeri saldırı gerçekleştirme çağrısında bulundu. Diplomatlar mevcut yaklaşımın Suriye muhalefetine karşı olduğu ve Esad’ın iktidarda kalmasına yardım ettiğini savundu. Bildiriye imza koyan diplomatların Suriye konusunda danışmanlık yapan orta ve üst düzey 51 diplomattan oluştuğu ifade edildi. Bildiride Esad rejimine karşı inandırıcı askeri harekat tehdidi konusunda uyarı yapılırken, aksi halde Şam’ın muhaliflerle müzakere yapması için baskı hissetmeyeceği kaydedildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü bildirinin alındığını kaydederek, konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bildirinin, Rusya ve ABD ortaklığındaki barış sürecinin sekteye uğramasının rejime fayda sağlaması konusundaki kaygıları yansıttığı ifade ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.