Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB’den Karaca tepkisi: Yargı bağımsızlığı ilkesini hatırlatmak isteriz

Avrupa Birliği Komisyonu, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve çok sayıda polisin tahliyesinin reddedilmesine tepki gösterdi. Cihan Haber Ajansı’nın sorusu üzerine açıklama yapan AB Komisyonu, gelişmeleri yakından takip ettiğini...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Komisyonu, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve çok sayıda polisin tahliyesinin reddedilmesine tepki gösterdi. Cihan Haber Ajansı’nın sorusu üzerine açıklama yapan AB Komisyonu, gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtirken, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığını hatırlattı. Sözkonusu davanın şeffaf ve Türkiye anayasasına uygun olarak ele alınacağını umduğunu ifade etti.

AB Komisyonu üyesi Johannes Hahn’ın sözcüsü Maja Kocijancic tarafından verilen cevapta şöyle denildi: “Komisyon gelişmeleri yakından takip etmektedir. Bu fırsatı kullanarak Türkiye’nin AB adayı olarak uymayı taahhüt ettiği aralarında hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının da bulunduğu prensipleri hatırlatmak isteriz. Davanın şeffaf ve Türk anayasasına uyumlu ve ilgili yargı kuralları ve mevzuatı çerçevesinde ele alınacağını umuyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.