Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB'den Bosna'ya kırık not

Avrupa Birliği'nin Bosna-Hersek'teki Yüksek Temsilcisi Peter Sorensen, Saraybosna'nın AB üyeliği için hazır olmadığını ve gerekli koşulları yerine getirmediğini söyledi.AB Komisyonu'nun Bosna ile ilgili İlerleme Raporu'nu açıklayan...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB'den Bosna'ya kırık not
Avrupa Birliği'nin Bosna-Hersek'teki Yüksek Temsilcisi Peter Sorensen, Saraybosna'nın AB üyeliği için hazır olmadığını ve gerekli koşulları yerine getirmediğini söyledi.

AB Komisyonu'nun Bosna ile ilgili İlerleme Raporu'nu açıklayan Sorensen; Bosna'da hukukun üstünlüğü, azınlık hakları ve ekonomik durum ile ilgili sorunlara dikkat çekti. Sorensen, kendilerinin tavsiyelerde bulunduğunu fakat bunu başarması gerekenin Bosnalı liderler olduğunu dile getirdi.

Uzmanların şimdiye kadarki en kötü İlerleme Raporu olarak değerlendirdiği doküman AB'nin raporu Bosna-Hersek Federasyonu yöneticilerine de teslim edildi.

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, 16. Ekimde Brüksel'de sunduğu raporda Bosnalı liderlerin AB'ye üyelik sürecinde başarılı olmadığını belirtmişti. Avrupa Birliği, Saraybosna'nın sorunları çözmek için gereken mekanizmaları kuramadığına dikkat çekiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.