Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB’den Baransu açıklaması: Çok yakından takip ediyoruz

Avrupa Birliği, Taraf gazetesi yazarı gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi. AB Komisyonu, Baransu davasını ‘çok yakından’ takip ettiklerini vurgularken, Taraf yazarının ‘sanık olarak haklarına tam saygı gösterileceği...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği, Taraf gazetesi yazarı gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi. AB Komisyonu, Baransu davasını ‘çok yakından’ takip ettiklerini vurgularken, Taraf yazarının ‘sanık olarak haklarına tam saygı gösterileceği bağımsız ve şeffaf bir soruşturma ve dava süreci’ beklediklerini ifade etti.

AB Komisyonu'nun Komşuluk Siyaseti ve Genişleme Müzakereleri’nden sorumlu üyesi Johannes Hahn’ın sözcüsünün bir soruya karşılık olarak verdiği cevapta, ifade hürriyeti konusundaki Avrupa standartları hatırlatıldı. "Genel bir ilke olarak bilhassa Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Avrupa Temel Haklar Şartı’nda yer aldığı şekilde her vatandaşa ifade hürriyeti veren ve gayet iyi bilinen Avrupa standartlarını hatırlatmak isteriz." denilen açıklamada ifade hürriyetine getirilen kısıtlamaların ‘istisnai’ ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve içtihatlarıyla uyumlu ve orantılı olması gerektiği vurgulandı.

Avrupa Parlamentosu üyeleri de Baransu’nun tutuklanmasına tepki göstermişti. AB, Türkiye’de basın hürriyetinin daraldığına yönelik son derece eleştirel açıklamalar yapıyor. AP ve AB Komisyonu, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile ZAMAN Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın 14 Aralık’ta gözaltına alınmalarına yoğun tepki göstermişti. AP, 15 Ocak’ta kabul ettiği kararında 14 Aralık operasyonunu sert bir dille kınamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.