Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'deki siyahi gencin ölümü ile ilgili 6 polis yargılanacak

ABD'nin Baltimore kentinde geçen ay polis tarafından gözaltına alındığı sırada hayatını kaybeden Freddie Gray adlı siyah gencin ölümüyle ilgili 6 polisin yargılanmasına karar verildi. Baltimore Başsavcısı Marilyn Mosby, Gray'in ölümüyle...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'nin Baltimore kentinde geçen ay polis tarafından gözaltına alındığı sırada hayatını kaybeden Freddie Gray adlı siyah gencin ölümüyle ilgili 6 polisin yargılanmasına karar verildi.

Baltimore Başsavcısı Marilyn Mosby, Gray'in ölümüyle ilgili gözaltına bulunan 6 polisin jüri tarafından suçlandığını açıkladı. Mosby, daha önce adı geçen polislerin olayda ihmal ve adam öldürmeye sebebiyet suçundan yargılanmaları gerektiğini açıklamıştı. Başsavcı, Gray'in gözaltına alınma nedeni olarak gösterilen pantolon cebindeki çakının da suç unsuru oluşturmadığını açıklamıştı. Jüri de bazı polis memurlarının, Gray'in haksız yere gözaltına alındığı suçlamasını kabul etti.

Polisler ayrı ayrı, ''İstem dışı adam öldürme, ikinci derecede kasten saldırı, yasa dışı tutuklama, görevi kötüye kullanma ve mahkum güvenliğini sağlayamama'' gibi birçok farklı suçtan yargılanacak.

Polis memurlarının, 2 Temmuz'da yargıç karşısına çıkması bekleniyor.

Savcılığa göre, Gray'in elleri kelepçeli olarak polis aracına bindirilirken boynundan yaralanmıştı. Ayrıca polis memurlarının 25 yaşındaki Gray'in tıbbi yardım çağrılarını geri çevirdiğine dikkat çekildi.

Freddie Gray, yaralandıktan bir hafta sonra hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın duyulmasından sonra, ABD'nin birçok büyük şehrinde protesto gösterisi düzenlenmişti. Gösterilerin büyümesi üzerine Baltimore'da olağanüstü hal ilan edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.