Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’de Nükleer Güvenlik Zirvesi Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra 50’den fazla ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Nükleer Güvenlik Zirvesi ABD’nin başkenti Washington’da başladı.ABD’nin başkenti Washington’da...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra 50’den fazla ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Nükleer Güvenlik Zirvesi ABD’nin başkenti Washington’da başladı.
ABD’nin başkenti Washington’da Nükleer Güvenlik zirvesi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı zirvede bu yıl 50’den fazla temsil edilecek. 35 ülkenin ise devlet ve hükümet başkanları düzeyinde temsil edileceği zirvede BM, AB, INTERPOL ve Uluslararası Atom Enerjisi temsilcileri de katılıyor. Ancak zirvede bu yıl Rusya ve Pakistan yer almayacak.
ABD Başkanı Barack Obama’nın “Nükleer silahların yok edilmesi” sloganıyla başlattığı zirve ilk kez 2010 yılında Washington’da gerçekleştirilmişti. Bu yıl da Washington’da yapılan zirve Obama’nın son zirvesi olacak. Washington Kongre Merkezi’nde nükleer güvenliği geliştirmeye yönelik ulusal ve uluslararası atılacak adımlar ele alınacağı oturumlar düzenlenecek. Zirve Obama’nın düzenleyeceği basın toplantısı ile sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.