Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'de kuş gribi hızla yayılıyor

ABD'de 16 eyalette kuş gribi virüsüne rastlandığı açıklandı. Şu ana kadar, virüsün 13 milyonu aşkın tavuk ve hindiye bulaştığı belirtildi.Amerika Tarım Bakanlığı (USDA), şu anda virüsün insanlar için tehlike oluşturmadığını...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'de 16 eyalette kuş gribi virüsüne rastlandığı açıklandı. Şu ana kadar, virüsün 13 milyonu aşkın tavuk ve hindiye bulaştığı belirtildi.

Amerika Tarım Bakanlığı (USDA), şu anda virüsün insanlar için tehlike oluşturmadığını açıkladı. Son zamanlarda, Asya ve Afrika'da insan ölümleriyle sonuçlanan kuş gribinin H5N1 adlı virüsten kaynaklandığı, ABD'deki virüsün ise H5N2 olduğu aktarıldı.

H5N2'nin sadece hayvanları etkisi altına alan bir virüs çeşidinin insanlar arasında yayılma riski taşımadığı belirtiliyor. ABD'deki yetkililer ise hastalıklı kuşlarla yakın temastan kaçınılması uyarısında bulundu. Ayrıca ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), çalışanlarına virüs bulaşma ihtimaline karşı 'kuş gribi aşısı' üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Sıcak ve güneşli havaları sevmediği belirtilen virüs salgınının yayılma hızında yazın düşüş bekleniyor. Salgının sonbaharda tekrar geri geri gelebileceği tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.