Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dershane müdürleri siyasilerden destek için ziyaretlerini sürdürüyor

Samsun’da dershane müdürleri, siyasi parti başkanlarını ziyaret ederek, dershanelerin kapatılmaması için destek istedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershaneleri kapatmaya yönelik kanun taslağına karşı çıkan eğitimciler, kamuoyunu bilgilendirme...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da dershane müdürleri, siyasi parti başkanlarını ziyaret ederek, dershanelerin kapatılmaması için destek istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershaneleri kapatmaya yönelik kanun taslağına karşı çıkan
eğitimciler, kamuoyunu bilgilendirme ve destek isteme çalışmalarını sürdürüyor. Ziyaretler kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı’na gelen Samsun Özel Dershaneler Birliği’ne üye dershane müdürleri siyasilerden destek istedi. Samsun Özel Dershaneler Birliği'nin sözcüsü Sınav Dershanesi Kurucu Müdürü Osman Teber, "Başbakanımızın ‘dershaneleri kapatacağız’ sözünden sonra biz dershaneciler huzursuz olduk. Biz bu gelişmeleri sizlerle paylaşmak ve desteklerinizi almak için ziyarete geldik. Biz dershanecilikten başka bir şey yapamayız. Bu işte öyle dışarıdan göründüğü gibi büyük paralarda kazanmıyoruz. Geçen sene benim 65 çalışanım vardı bir şubemizi kapattık ve 35 kişiye düştük. Devlet bize ‘özel okul açın’ diyor. Özel okul dershanenin alternatifi değil. Özel okul paralı bir iş. Samsun’da çocuğunu özel okula gönderecek kişi sayısı çok az. Şehrimizde yeterince özel okul var. Bunlarda yüzde 60 kapasite ile çalışıyorlar." dedi.

Dershanelerin kapanmasına partisinin karşı olduğu gibi şahsi olarak kendisinin de karşı olduğunu belirten CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, "Her yıl yapılan değişiklikler ve geleceğe yönelik geniş bir planlamaların olmadığı milli eğitim politikaları bizi bu duruma düşürdü. Hayatın her hangi bir alanında bir boşluk doğuyorsa, doğa kanunları gereği o boşluk doldurulur. Eğitim sistemindeki zayıflamanın, o rekabetçi, yarışmacı sistemin doğal sonucu dershanelerdir. Dolayısıyla şöyle özetlenebilir dershaneler sebep değil sonuçtur. Siz eğitim kalitenizi belirli bir düzeye getirmez seniz. Avrupa ülkelerindeki sistemlerin tersine bütçeden milli eğitime daha fazla bütçe ayırmazsanız, öğretmenlerinizin özlük haklarını tanımazsanız, yeni okullar açmazsanız sonuçta eğitim sistemi zayıflayacaktır ve dershanelerde bunun doğal bir sonucudur."diye konuştu.

Ziyarete, Sakarya Dershaneleri Genel Müdürü Ahmet Menteş, Yeni Bakış Dershanesi Kurucu Müdürü Ulviye Taç, Birey Dershanesi Müdürü İsmail Kılıç, Bilgi Test Fen Dershanesi Halil Öztürk katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.