Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’de Gece Kulübünde Silahlı Saldırı: 20 Ölü, 42 Yaralı

ABD’nin Florida eyaletinin Orlando kentinde silahlı bir şahsın gece kulübünde düzenlediği saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybederken 42 kişi de yaralandı. Silahlı saldırgan ise polisle girdiği çatışmada öldürüldü.Florida’daki...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’nin Florida eyaletinin Orlando kentinde silahlı bir şahsın gece kulübünde düzenlediği saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybederken 42 kişi de yaralandı. Silahlı saldırgan ise polisle girdiği çatışmada öldürüldü.
Florida’daki Orlando kentinde bulunan Pulse isimli gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırı sonucu Orlando Polisi en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 42 kişinin de yaralandığını bildirdi. Orlando Polis Müdürü John Mina, saldırının organize ve iyi hazırlanmış olduğunu söyledi. Yerel saatle 02.00 sıralarında meydana gelen olayda saldırganın suikast silahı ve tabanca kullandığı belirlendi. Polis Müdürü Mina, saldırganın gece kulübü içinde rehine aldığını da belirtirken, SWAT timlerinin de müdahale ettiği olayda saldırganın çıkan çatışmada öldürüldüğünü söyledi.
Saldırının başlamasıyla birlikte gece kulübünün Facebook sayfasından paylaşılan mesajda, "Pulse’yi boşaltın ve koşun" denildi. Florida’lı yetkililer saldırının bir iç terör saldırısı olarak değerlendirildiğini belirtirken FBI’ın da soruşturmayı ele aldığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.