Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçilere damızlık gebe düve dağıtıldı

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde 30 çiftçiye 120 adet damızlık gebe düve dağıtıldı. Kırsal Alanda Sosyal Destekli proje kapsamında Ambardere ve Deredüzü köyleri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde 30 çiftçiye 120 adet damızlık gebe düve dağıtıldı.

Kırsal Alanda Sosyal Destekli proje kapsamında Ambardere ve Deredüzü köyleri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sulakyurt Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV) tarafından, 30 aileye 4'er adet Simental ırkı damızlık gebe düve çiftçilere teslim edildi. Dağıtılan düvelerin 3 yıl ödemesiz, 6 eşit taksitle, 8 yılda faizsiz geri ödemeli olduğu bildirildi.

Deredüzü köyünde düzenlenen düve dağıtımı programına, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, kooperatifler sayesinde vatandaşların bir çok imkana kavuşturulduğunu söyledi. Türkiye'de güzel uygulamaları olan kırsal kalkınma kooperatiflerinin Kırıkkale'de de uygulanmış olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Kolat, "Bölgemiz küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık açısından oldukça müsait. Bu imkanları iyi değerlendirmemiz gerekir. Bu gelişmeyi sağlayabilirsek örnek çalışmayı yaygınlaştırma imkanımız olursa vatandaşımız da bundan iyi bir sonuç alır." dedi.

    Dağıtılan hayvanların özel hayvanlar olduğunu belirten Vali Kolat, hayvanlara iyi bakılması, beslenmesi, ihmal edilmemesi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.