Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Savunma Bakanı Hagel resmen istifa etti

ABD Başkanı Obama Barack Obama, basına yansıyan istifa haberlerinden kısa bir süre sonra Savunma Bakanı Chuck Hagel ile Beyaz Saray'da basın mensuplarının karşısına geçti.ABD Başkan Yardımcı Joe Biden’ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Başkanı Obama Barack Obama, basına yansıyan istifa haberlerinden kısa bir süre sonra Savunma Bakanı Chuck Hagel ile Beyaz Saray'da basın mensuplarının karşısına geçti.

ABD Başkan Yardımcı Joe Biden’ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında Chuck Hagel’ın istifa ettiğini duyuran Obama, Hagel’ı hizmetlerinden dolayı minnettar olduğunu dile getirdi.

Chuck Hagel’ın bu kararı kolay vermediğini dile getiren Obama, Hagel’ın geçtiğimiz ay kendisine geldiğini ve görevini bırakması için uygun bir zaman olduğunu dile getirdiğini söyledi. Obama, “İki yıldan bu yana benim tarafımda olması dolayısıyla kendimi fevkalade şanslı hissediyorum.” dedi. ABD Başkanı Hagel’ın yerine atanan kişi Senato tarafından onaylanana kadar görevini sürdürmeyi kabul ettiğini dile getirdi. Hagel’ın Vietnam’da savaştığını hatırlatan Obama, “Chuck Hagel, kendisini ulusal güvenliği adadı.” dedi.

Son iki yılda kendisine verilen dolayısıyla son derece memnun olduğunu dile getirdi. Görevi boyunca Savunma Bakanlığı’nca yürütülen çalışmalara değindi. Başkan Obama’yı destekleyeceğine devam edeceğini belirten Hagel, yerine geçecek kişi Senato tarafından onaylanana kadar görevinin başında olacağını ve son iki yılda çalıştığı gibi çalışmaya devam edeceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.