Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD, Rusya yaptırım listesine 7 kişi ve 17 şirket ekledi

Ukrayna politikaları nedeni ile Rusya’ya tepki gösteren ABD, ek yaptırım kararı aldı. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, ABD yönetiminin Rusya’nın 7 vatandaşı ile 17 şirketine yönelik ek yaptırım kararı alındığını açıkladı.Rusya...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2014 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD, Rusya yaptırım listesine 7 kişi ve 17 şirket ekledi
Ukrayna politikaları nedeni ile Rusya’ya tepki gösteren ABD, ek yaptırım kararı aldı. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, ABD yönetiminin Rusya’nın 7 vatandaşı ile 17 şirketine yönelik ek yaptırım kararı alındığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın 7 kişinin ABD’deki mal varlıklarını dondurulurken, ABD’ye seyahatleri yasaklandı. Putin’in yakın çevresi ile ilişkili olan 17 şirketin aktifleri de donduruluyor.

Carney açıklamasında, 17 Nisan 2014’de Cenevre’de bir araya gelen Rusya, Ukrayna, ABD ve Avrupa Birliği yetkililerinin Ukrayna’da tansiyonu düşürmek için bir dizi tedbir alınması konusunda mutabakata vardıklarını, ancak Rusya’nın o günden bu yana hiçbir adım atmadığını iddia etti.

Rosneft Başkanı İgor Seçin, Rusya Kremlin Kırım Temsilcisi Oleg Belaventsev, Rostech CEO’su Sergey Çemezov, Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak, Rusya Federal Koruma Servisi Başkanı Yevgeni Murov, Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov ve Kremlin İdaresi Birinci Yardımcısı Vıçeslav Volodin yasak listesine girdi.

Listede yer alan şirketler ise genelde yasaklı isimlerle ilgili olan Rus firmaları oldu. Volga Group, Avia Group, Sakhatrans LLC, Stroytransgaz LLC, Investcapitalbank, SMP Bank engelli bazı şirketlerden.

ABD Başkanı Barack Obama yaptırım listesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yer almadığını belirtmişti. Obama, Rusya’ya yönelik yaptırımların AB ile birlikte olması durumunda etkili olacağını belirtmişti. Rusya ile geçen yıl 400 milyar dolarlık toplam ticaret hacmine ulaşan AB ülkeleri ise Moskova’ya ekonomik yaptırım konusunda ABD kadar istekli değil.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.