Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD özel kuvvetleri, Amerikalı rehineleri kurtarmak için operasyon yapmış

Amerikan Özel Kuvetleri’nin, aralarında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından vahşi bir şekilde başı kesilerek öldürülen foto muhabiri Foley’in de bulunduğu Amerikalı rehineleri kurtarmak için bu yaz başında Suriye’ye...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 02:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 02:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerikan Özel Kuvetleri’nin, aralarında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından vahşi bir şekilde başı kesilerek öldürülen foto muhabiri Foley’in de bulunduğu Amerikalı rehineleri kurtarmak için bu yaz başında Suriye’ye sızarak operasyon düzenlediği ortaya çıktı.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin verdiği bilgilere göre, ABD Başkanı Obama’nın onayladığı söz konusu operasyon, Amerikan askeri ve istihbarat birimlerinin yanı sıra havadan izleme uçağı desteğiyle gerçekleştirildi.

Yetkilinin açıklamasına göre, bölgeye hava aracıyla gittikleri öğrenilen Amerikan komandoları daha sonra rehinelerin bulunduğu noktaya karadan sızmaya çalıştı. Ancak Amerikan Özel Kuvvetleri, rehinelerin bölgeden kısa bir süre önce götürüldüklerini fark etti.

Amerikalı yetkililer, olay sırasında Amerikan komandoları ile IŞİD arasında çatışma çıktığını, çatışmada bir Amerikalı görevlinin IŞİD militanları tarafından karadan açılan ateş sonucu yaralandığını, komandoların karşılık vermesi sonucu da bazı IŞİD militanlarının öldürüldüğünü belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.