Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD, Mandela’nın dava arkadaşlarını terör listesinden silmemiş

Güney Afrika eski Bakanı ve Nelson Mandela’nın en yakın ekibinden olan işadamı Tokyo Sexwale, Newyork’un John F Kennedy Uluslararası Havaalanı’nda gözaltına alındı. Sexwale’nin, ırkçı rejiminin üzerinden 20 yıl geçmesine ragmen terör...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Afrika eski Bakanı ve Nelson Mandela’nın en yakın ekibinden olan işadamı Tokyo Sexwale, Newyork’un John F Kennedy Uluslararası Havaalanı’nda gözaltına alındı. Sexwale’nin, ırkçı rejiminin üzerinden 20 yıl geçmesine ragmen terör listesinden silinmediği ortaya çıktı.

Güney Afrika Devlet Televizyonu SABC’nin, Eski Bakan'ın avukatı Lesley Mkhabela’ya dayandırarak yaptığı haber, ülkede gündeme oturdu. Yüzlerce Güney Afrikalı, olay üzerine radyolara bağlanarak Amerika'yı eleştirdi.

Güney Afrika’da, 1994’te sona eren beyaz azınlığın apartayt rejimi döneminde Nelson Mandela ve dava arkadaşları ABD dahil bir çok ülkenin terör listesinde idi. Avukat Mkhabela, Mandela’nın partisi ANC yasağının kalkmasına ragmen bazı isimlerin halen terör listesinde olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Sexwale’nin gözaltına alınmasının ardından, Kennedy Havaalanı’nı işleten Newyork & New Jersey Liman Otoritesi’nden henüz bir açıklama yapılmadı.

Mücadele yıllarında Mandela ile Roben adasında hapis yatan Eski Bakan, Güney Afrika’nın önde gelen işadamlarından.

Amerika, 1994'te iktidara gelen Nelson Mandela'yı ve bugün iktidarda olan partisi Afrika Ulusal Kongresi'ni terör listesinden 2008'de çıkardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.