Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD, Küba'yı terör listesinden çıkardı

ABD, Küba'yı 'teröre destek veren ülkeler' listesinden çıkardığını açıkladı.ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Küba'nın 'teröre destek veren ülkeler' listesinden çıkarılması...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 22:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD, Küba'yı 'teröre destek veren ülkeler' listesinden çıkardığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Küba'nın 'teröre destek veren ülkeler' listesinden çıkarılması için gereken izni imzaladığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Aralık 2014 tarihi itibariyle Küba'nın teröre destek verip vermeyeceği tespit etmek amacıyla 6 ay boyunca takip etti. 8 Nisan itibariyle 8 Nisan 2015 tarihinde, bakanlık bu incelemeyip tamamlayıp, Küba'nın artık teröre destek veren ülke olmadığı kanısına varmıştı. Obama yönetiminin Kongre'yi konu hakkında bilgilendirmesinden 45 sonra Bakan Kerry, Küba'nın terör listesinden çıkaran karara imza attı. Kongre geçen 45 gün içinde Küba'nın 'teröre destek veren ülkeler' listesinden kaldırılma kararına karşın bir harekette bulunmadığı için bugün itibariyle Kerry'nin emri resmileşti.

İki ülke arasında son aylarda sanatçıların değişim programlarıyla ülkeleri ziyareti, direk telefon araması ve direk uçuşlar gibi gelişmeler yaşanmış, Başkan Obama da Panama'da yapılan 7. Amerika Zirvesi'nde Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile görüşmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.