Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Kongre üyesi Grace Meng'ten Türk Kültür Merkezi'ne övgü

ABD'nin New York şehrinin Queens ilçesinde hizmet veren Türk Kültür Merkezi'nin (TCC), her yıl geleneksel olarak düzenlediği dostluk yemeği ve ödül töreni çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.Bu yıl 12'incisi düzenlenen dostluk...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 05:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 05:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Kongre üyesi Grace Meng'ten Türk Kültür Merkezi'ne övgü
ABD'nin New York şehrinin Queens ilçesinde hizmet veren Türk Kültür Merkezi'nin (TCC), her yıl geleneksel olarak düzenlediği dostluk yemeği ve ödül töreni çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl 12'incisi düzenlenen dostluk yemeğinde "Barış Ödülleri" sahiplerine takdim edildi. Flushing Town Hall'de düzenlenen törene katılan Kongre üyesi Grace Meng, TCC’nin bölgede yaptığı etkinlikleri övdü.

“Sizi Queens’te ağırlamaktan mutluluk ve gurur duyuyorum” diyen Meng, TCC’nin kültürler arası adeta bir köprü görevi yaptığını söyledi. Geleneksel olarak yapılan ödül töreninde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kongre üyesi, elinden geldiğince Türk toplumuna yardımcı olmaya çalıştığını belirtti.

Daha sonra Meng, ‘Barış Ödülü’nü TCC yöneitim kurulu üyesi gönüllüsü Sıla Asa’dan aldı.

Gecenin ana konuşmacılarından Philadelphia İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Jon Pahl, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yıllardır, eğitim, barış, hoşgörü ve diyalog çalışmalarına öncülük ettiğini anlattı.

Hocaefendi’nin, Time Dergisi’nin 2013’te en etkili 100 insan arasında gösterildiğini hatırlatan Prof. Dr Pahl, Hizmet Hareketi’nin terör karşıtı, diyalog ve barışı temsil ettiğini aktardı.

Slayt gösterisi ile Hizmet Hareketi’nin dünya genelinde açtığı okulları anlatan Prof.Dr Pahl, “Şu anda Fethullah Gülen’in biyografi üzerinde bir çalışma yapıyorum. Kendisi yıllardır eğitim faaliyetleri başta olmak üzere barış ve diyalog konularında öncülük etti. Hareket’e bağlı bazı kurumlarla bu tarz çalışmalara destek veriliyor. Mesela Kimse Yok Mu Derneği ile sosyal konularda aktif çalışmalar yapılıyor.” dedi.

Afrika’da Hizmet Hareketi’ne bağlı bazı okulları gezdiğini ve orda şahit olduğu olayları anlatan Prof.Dr Pahl, Hocaefendi’yi tarihte "sivil haklar savunucuları" alanında önemli bir yere sahip olan insanlar arasında gösterdi.

Bir diğer ana konuşmacı New York Şehri Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Angelica Infante, TCC programında her kesimden insanı gördüğünü, bunun bir zenginlik olduğunu söyledi.

Infante, çocukların ikinci, hatta üçüncü dil öğrenmesinin önemini anlatarak, New York’ta bu konuda çok ciddi adımlar attıklarını söyledi. Öğrencilerin ana dillerini göz önünde bulundurarak, eğitim müfredatında değişiklikler yaptıklarını belirten Müdür Yardımcısı Infante, “Aileler çocuklarının dil eğitimi için özel caba göstermesi lazım. Özellikle aileler eve geldiklerinde çocukları ile ana dili konuşmaları gerekir. Bu çocukların dil ve kültürlerini öğrenmesi açısından çok önemli” şeklinde konuştu.

Infante, TCC çalışmalarını yakından takip ettiklerini barış, hoşgörünün yanında dil konusunda da çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

TCC Queens Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ise yaptığı konuşmada, yaptıkları faaliyetlerde Fethullah Gülen Hocaefendi’yi öncü kabul ettiklerini ve onun felsefesi ile hareket ettiklerini söyledi. Turan, Hocaefendi’nin Türkiye’nin bir köyünde doğduğunu ama şu anda dünya genelinde binlerce okula öncülük yaptığını dile getirdi. TCC olarak bölgede etkinliklere devam edeceklerini belirten Oğuzhan Turan, ödül törenine katılanlara teşekkür etti.

Özellikle Gana’da eğitim alanında yaptığı katkılarla bilinen ve LaGuardia Üniversitesi’nde yetişkinler için hizmet veren İşgücü Eğitim Merkezi Direktörü Adjoa Esinam Gzifa, ödüle layık görüldü. Eğitim çalışmalarının önemine değinen Gzifa, çocuğunu kaybettikten sonra kendisini Allah’a daha yakın hissetmeye başladığını ifade etti. Gzifa, her çocuğun güzel eğitim-öğretim hakkına sahip olduğunu belirtti. Gzifa, ödülünü Gana New York Başkonsolosu Bernard Quantson'tan aldı.

Ödüle layık görülen bir başka eğitimci Carole K. Nussbaum ise eğitim faaliyetlerinin önemini anlattı. 50 yıldır New York Milli Eğitim Müdürlüğü’nde farklı idari görevlerde bulunan Nussbaum, Türkiye’ye yaptığı ziyareti katılımcılarla paylaştı. Nussbaum, Türkiye’yi çok sevdiğini ve Türk insanını çok sıcak kanlı bulduğunu ifade etti. TCC’nin yaptığı etkinlikleri öven tecrübeli eğitimci, barış ve diylog çalışmalarını desteklediğin ifade etti. Ödül töreni öncesi sanatçı Emir Vahap’ın ‘Sufi Müzik Konseri’ katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Ödül töreninde katılımcılara Türk yemek ve tatlıları ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.