Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Irak’taki askeri personel sayısını 820’ye çıkarıyor

Washington yönetimi ABD Dışişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Irak’taki diplomatik tesisler ve Amerikalı personellerin korunması amacıyla 350 askeri personel gönderilmesine karar verdi. Başkan Barack Obama’nın aldığı söz konusu karar...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2014 06:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2014 06:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Washington yönetimi ABD Dışişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Irak’taki diplomatik tesisler ve Amerikalı personellerin korunması amacıyla 350 askeri personel gönderilmesine karar verdi. Başkan Barack Obama’nın aldığı söz konusu karar ile ABD’nin Bağdat’taki askeri personel sayısı 820’ye yükseldi.

Karar, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest’in imzasıyla yapılan yazılı açıklamada duyuruldu. ABD Savunma Bakanlığı’nın tavsiyesi ve Dışişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine bölgeye gönderilmesi kararlaştırılan askeri personeller Bağdat Büyükelçiliği başta olmak üzere ABD tesislerini koruyacak. Askeri personeller herhangi bir ‘muharip rol’ üstlenmeyecek.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest açıklamada ayrıca, ABD personelinin korunması çabalarının yanında, IŞİD ile mücadele eden Irak hükümetine de destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Askeri personeller Merkez Kuvvetler Komutanlığı karargah personeli, tıbbi personel, helikopter ve hava irtibat ekibinden oluşacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.