Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD: Guantanamo Hapishanesi’nin kapatılması konusunda son aşamadayız

ABD'de, Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre Guantanamo Hapisanesi'nin kapatılması için son aşamaya gelindi. ABD Başkanı Barack Obama 2009 yılında seçildiğinde, Guantanamo Bay’daki askeri üstte bulunan hapishanenin kapatılmasının...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'de, Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre Guantanamo Hapisanesi'nin kapatılması için son aşamaya gelindi.

ABD Başkanı Barack Obama 2009 yılında seçildiğinde, Guantanamo Bay’daki askeri üstte bulunan hapishanenin kapatılmasının öncelikleri arasında yer aldığını belirtmişti. Ancak Obama’nın bu planı değişik engeller ve özellikle ABD Kongresi’nin, buradaki tutukluların ülkeye getirilmesine itirazı nedeniyle gerçekleşememişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Amerikan yönetimi, güvenli ve sorumlu bir şekilde Guantanamo Bay’da bulunan hapisanenin kapatılması için son aşamaya gelmiştir. Başkanın bu konuya verdiği öneme binaen ulusal güvenlik yetkililerimiz, uzunca bir süreden beri çalışmalar yürütüyordu." açıklamasında bulundu.

Amerika ile karşılıklı büyükelçilik açan Küba da, Guantanamo Bay’daki Amerikan askeri varlığına ve hapishaneye itiraz ediyordu. Küba, Guantanomo Bay isimli adanın kendisine ait olduğunu ve ABD tarafından işgal altında tutulduğunu iddia ediyor.

Dışişleri Bakanı John Kerry ABD'nin adayı kiraladığını belirtirken, Kübalı yetkililer ise ülkenin 50 yıllık komünist idaresi boyunca böyle bir anlaşma yapmadığını söylüyor.

ABD, küçük gruplar halinde Guantanamo Bay’da bulunan mahkumları kendi ülkelerine ya da üçüncü ülkelere gönderiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.