Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD, Esad’dan özür diledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin, 17 Eylül’de rejim birliklerinin koalisyon uçakları tarafından bombalandığı olay nedeniyle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan özür dilediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD, Esad’dan özür diledi
Rus televizyonunda hafta sonları gösterilen “Cumartesi Havadisleri” programına konuk olan Lavrov, “Evet özür dilediler. Ben (ABD Dışişleri Bakanı John) Kerry ile görüşmemde ve Suriye Temas Grubu toplantılarında 17 Eylül bombardımanının çok tuhaf bir hadise olduğunu dile getirdim” dedi.

"HATA OLMASI NEREDEYSE İMKANSIZ"

Lavrov, “Koalisyon uçakları tarafından vurulan Suriye askeri birlikleri Halep’teki gibi iki günde bir yer değiştirmiyor. Onlar orada iki yıldan beri IŞİD kuşatması altında. Dolayısıyla ABD ve müttefiklerinin hatalı hedef belirlemesi neredeyse imkansız. Hata yapıldığı açıklaması bu yüzden zan altında kalıyordu. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Ama gerçekler bunu gösteriyor” diye konuştu.

Suriye’nin doğusunda terör örgütü IŞİD’in kuşatması altındaki Deyr Ez Zor çevresinde ABD öncülüğündeki dört koalisyon savaş uçağının Esad rejimine bağlı birlikleri bombalayarak en az 62 Suriye askerini öldürmesi, Moskova ile Washington arasında da gerginliğe neden olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.