Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD, Ebola virüsüne karşı harekete geçiyor

ABD, Batı Afrika’yı etkisi altına alan tarihin en büyük Ebola salgınına bir dizi yardım planıyla karşılık vermeye hazırlanıyor. Başkan Barack Obama’nın bugün Liberya’ya 3 bin kişilik askeri birlik gönderilmesini de içeren yardım...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD, Batı Afrika’yı etkisi altına alan tarihin en büyük Ebola salgınına bir dizi yardım planıyla karşılık vermeye hazırlanıyor. Başkan Barack Obama’nın bugün Liberya’ya 3 bin kişilik askeri birlik gönderilmesini de içeren yardım planını açıklaması bekleniyor.

ABD’li yetkililer söz konusu plan kapsamında, Batı Afrika’da 17 adet tedavi merkezi kurulacağını, binlerce sağlık çalışanına eğitim verileceğini ve koordinasyon için askeri bir kontrol merkezi oluşturulacağını duyurdu.

Atlanta’daki ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’ni ziyaret etmesi beklenen Obama, salgını durdurmak için fazla çaba sarf etmediği gerekçesiyle eleştiriliyordu. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) geçen hafta açıkladığı rapora göre 4 bin 784 kişinin etkilendiği salgından 2 bin 400’den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Öte yandan, Obama yönetimi Ebola ile mücadele için Kongre’den ek olarak, 58 milyon doları ZMapp isimli deneysel ilacın üretimi için kullanılmak üzere, 88 milyon dolar daha talep etti. Yetkililer ayrıca Savunma Bakanlığı’nın da insani misyon masraflarına yardım için 2014 maliye fonundan 500 milyon dolar istediği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.