Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan ‘Bank Asya’ açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bank Asya'nın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesi ile ilgili "uluslararası hukuki standartlara uyulması" çağrısı yaptı.Cihan Haber...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Dışişleri Bakanlığı, Bank Asya'nın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesi ile ilgili "uluslararası hukuki standartlara uyulması" çağrısı yaptı.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi söz konusu haberleri takip ettiklerini ve bilgilerinin olduğunu kaydetti. Geçmişte ABD Dışişleri Bakanlığı'nca bu konuda yapılan çağrının bir benzerini yapan yetkili, “Kabaca konuşmak gerekirse biz, Türkiye dâhil hükümetlerin, şirket ve finansal aktivitelerin denetiminin uluslararası kanuni standartlara göre yapılmasını sağlamasını bekliyoruz.” dedi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, geçtiğimiz Şubat ayında Bank Asya’ya yönelik polis operasyonunun ardından yaptığı açıklamada benzer ifadeler kullanmış, o dönemde yapılan denetimler ile ilgili uluslararası hukuki standartlara uyma çağrısında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.