Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rose, Türkiye’ye gidiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Silahların Kontrol, Doğrulama ve Uyumluluğundan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Frank Rose’un alan güvenliği, füze savunması, ikili ve çok taraflı güvenlik başlıklarını görüşmek üzere Romanya, İsrail ve...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Dışişleri Bakanlığı Silahların Kontrol, Doğrulama ve Uyumluluğundan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Frank Rose’un alan güvenliği, füze savunması, ikili ve çok taraflı güvenlik başlıklarını görüşmek üzere Romanya, İsrail ve Türkiye’ye gideceği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Rose, 2-4 Nisan tarihleri arasında Ankara’da çeşitli temaslarda bulunacak. Rose, Türk Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkililer ile görüşmelerine beraberindeki heyet ile katılacak. Açıklamaya göre söz konusu görüşmelerde stratejik meseleler ve iki taraflı kaygılar ele alınacak.

ABD’li heyetin Türk yetkililer ile görüşmelerinde, Türkiye’nin Çin’den almayı düşündüğü füze savunma sisteminin öncelikli gündem maddesi olması bekleniyor.

ABD ve Avrupa’nın Türkiye’nin Çin’den almayı planladığı füze savunma sistemine karşı olduğu biliniyor. ABD tarafından gelen açıklamalarda, Çin’den alınacak sistemin mevcut NATO sistemi ile entegre edilemeyeceği hatta bunun ötesinde ‘riskli bir yazılıma’ sahip olabileceği dile getiriliyor.

Türkiye ise füze savunma sistemlerini alacağı firmalara ‘ortak üretim ve teknoloji paylaşımı’ şartı sunuyor. Ancak ABD ve Avrupalı firmalar, Türkiye’nin bu isteğine olumlu yaklaşmıyor. Türkiye bunun üzerine bu şartlarını kabul eden ve ihalede en düşük teklifi veren CPMIEC firması ile görüşmelere başlamıştı.

Müsteşar Yardımcısı Rose, 30 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasında Romanya ve İsrail’de çeşitli temaslarda bulunacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.