Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'de polise şok saldırı!

ABD’nin Dallas kentinde polise yönelik silahlı saldırıda 4 polisin hayatını kaybettiği, 6’sının yaralandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 08:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'de polise şok saldırı!
ABD'de geçtiğimiz günlerde iki siyahın polis tarafından öldürülmesinin protesto edildiği gösteriler kana bulandı. Dallas kentindeki protesto gösterileri sırasında polise keskin nişancılarca ateş açıldı. Saldırıda beş polis hayatını kaybetti, altı polis de yaralandı. Kimliği bilinmeyen bir kişinin ise yakın mesafeden vurulduğunun görüldüğü görüntüler ise kan dondurdu. Saldırının ardından üç kişi gözaltına alındı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre olay, Dallas kentindeki Belo Garden Park’ta meydana geldi. Saldırı, geçtiğimiz günlerde Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde siyahi kişilerin polis tarafından öldürülmesinin protesto edilmesi esnasında yaşandı. Protestolar sırasında iki keskin nişancının 11 polisi hedef aldığı belirtilirken, olayda dört polisin yaşamını yitirdiği açıklandı. Ölen polislerin sayısı daha sonra beşe yükseldi.

Görgü tanıkları, keskin nişancılar tarafından yapılan saldırının, kalabalığın dağılmaya başladığı anda gerçekleştiğini söyledi. Yaralanan polislerden bazılarının hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi. Olayda bir sivil de yaralandı.

ÜÇ GÖZALTI

Polisin saldırgan olabileceği şüphesi ile fotoğrafını paylaştığı silahlı bir kişi teslim olurken, SWAT ekibiyle silahlı çatışmaya giren bir başka şüpheli de gözaltına alındı. Zanlının bulunduğu yere yakın noktada şüpheli bir paketin tespit edilmesi üzerine bomba imha ekiplerince bölge güvenlik çemberine alındı.

Polis, saldırıyla bağlantılı olabileceği düşünülen bir kadını da gözaltına aldı.

"HER YERDE BOMBA VAR"

AFP'ye konuşan yetkililer, polisle çatışmaya giren bir şüphelinin ise "Daha fazla kişi ölecek. Her yerde bomba var" dediğini aktardı.

Beyaz Saray, saldırının ardından ABD Başkanı Barack Obama'nın da olaya ilişkin bilgilendirildiğini duyurdu.

Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge’da Salı günü 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi bir kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Bu olayın bir gün sonrasında ise Minnesota eyaletine bağlı Falcon Heights’te 32 yaşındaki siyahi Philando Castile polis tarafından otomobili kenara çekildikten sonra vurulmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.