Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'de korkunç patlama!

ABD’nin New York kentine bağlı Manhattan bölgesindeki Chelsea semtinde önceki gece yaşanan patlama sonucu 29 kişi yaralandı. New York Valisi Andrew Cuomo, bombanın terör eylemi olduğunu ancak uluslararası terör örgütleriyle bir bağlantısının tespit edilmediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD'de korkunç patlama!
Yaralanmaların çoğunun patlayan camların vücutta yol açtığı kesikler olduğu kaydedildi. Güvenlik kameralarından yansıyan görüntülerde caddede yaşanan patlamanın ardından etrafa cisimler saçılıyor ve insanlar kaçmaya başlıyor. Amerikan haber ajansı AP, bir yetkiliye dayanarak patlamanın sokaktaki bir inşaat malzemesi kutusundan geldiğini yazdı. Olay, New York Polis Teşkilatı’nın Şefi James O’Neill’ın göreve başladığı ilk gün meydana geldi.

“TERÖR EYLEMİ AMA”

New York Valisi Andrew Cuomo, “New York’ta bir bombanın patlaması açıkça terör eylemidir ama uluslararası terörle bağlantılı değil. Bir başka deyişle, IŞİD bağlantısı bulmadık. Ama genel olarak bir bomba patlaması terörist eylemdir. Bunu da bu şekilde değerlendireceğiz ve takip edeceğiz” dedi. Saldırı yarın New York’ta başlayacak olan Birleşmiş Milletler (BM) 71’inci Genel Kurul toplantıları öncesinde güvenlik endişesi yarattı. Olay yeri ve çevresindeki pek çok yol trafiğe kapatıldı. Semt sakinleri, evlerinden çıkmamaları ve pencerelerden uzak durmaları konusunda uyarıldı. Polis, olayın dört sokak ötesinde patlamamış bir düzenek daha buldu. Amerikan basını, şüpheli cismin fotoğrafını yayınladı.


DÜDÜKLÜ TENCERE


Buna göre şüpheli düzenek, çevresine renkli kablolar ve cep telefonu bantlanmış bir düdüklü tencere. 2013’teki Boston maratonu saldırısında da içi patlayıcı dolu bir düdüklü tencere mekanizması kullanılmıştı. Saldırıda 3 kişi ölmüş, 260 kişi yaralanmıştı. Bölgede otobüs ve metro seferleri durdurulurken, polis Manhattan adasının orta kesimlerinde tüm caddeleri trafiğe kapattı. Bölgeye yüzlerce polis ve itfaiyeci sevk edildi. Patlamanın olduğu Chelsea’deki 23. sokak, lüks daireler, barlar ve restoranlarıyla New York’un popüler bölgelerinden birini oluşturuyor. ABD Başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump, ‘bomba’ ifadesini kullandı. Trump, Colorado’ya yaptığı ziyaret sırasında, “New York’ta bir bomba patladı ve kimse neler olduğunu bilmiyor” dedi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Edinilen bilgiye göre, New York polisi ile FBI ekipleri, Brooklyn ile Staten Island ilçelerini birbirine bağlayan Verrazano köprüsünde bir aracı durdurarak içindeki 5 kişiyi gözaltına aldı. FBI'dan yapılan açıklamada, zanlıların patlamayla ilgili gözaltına alındığı ancak henüz kendilerine herhangi bir suçlama yöneltilmediği belirtildi.

YARDIM KOŞUSU İPTAL

New Jersey eyaletinde de cumartesi sabahı Amerikan deniz piyadeleri yararına düzenlenecek koşu öncesi de bir patlama oldu. Ölen ya da yaralanan olmadı. Uzmanların yaptığı araştırma sonucu 3 boru tipi bomba bulundu. Bunlardan sadece birinin patladığı ifade edildi. Bomba düzeneklerinin basit yapıda olduğu ifade edildi. New Jersey’nin Seaside Park bölgesinin sahilindeki yürüme yolunda patlayan bomba düzeneğinin, bir çöp kutusu içine yerleştirildiği tespit edildi. Koşu iptal edildi. Öte yandan Minnesota eyaletine bağlı St. Cloud kentindeki bir alışveriş merkezinde de saldırı yaşandı. Önceki akşam bıçaklı bir saldırgan, 8 kişiyi yaraladı. Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganın kimliği açıklanmadı. IŞİD’e yakın Amaq haber ajansı ise saldırganın ‘kendi askerlerinden bir olduğunu’ duyurdu. IŞİD, saldırı için “Haçlı koalisyonundaki ülke vatandaşlarının hedef alınması çağrısına yanıt” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.