Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD basını: Türkiye Vahidov'u da tutukladı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı terör saldırısının ardından tutuklanan 30 kişi arasında Tataristan asıllı Ayrat Vahidov'un da bulunduğu ortaya çıktı. Vahidov, ABD ve Rusya'nın yakından tanıdığı bir isim.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD basını: Türkiye Vahidov'u da tutukladı
Türkiye'de yaşayan Kuzey Kafkasyalı bir kaynak, Voice of America'ya (Amerika'nın Sesi) yaptığı açıklamada, saldırının ardından tutuklanan 30 kişi içinde, 2001'de ABD tarafından Afganistan'da yakalandıktan sonra iki yıl Küba'daki GuantanamoCezaevi'nde tutulan Vahidov'un da olduğunu belirtti.

O dönem Afganistan'daki Taliban militanlarıyla birlikte gözaltına 39 yaşındaki Vahidov, Guantanamo'da iki yıl geçirdikten sonra ABD hükümeti tarafından 2004'te Rusya'ya teslim edilmişti.

Kısa süre sonra da terör faaliyetlerinde bulunduğuna dair hakkında yeterli delil bulunmadığına hükmeden Rus mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.

2005'te ise Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne bağlı özel harekat güçlerince gözaltına alındıktan sonra, iki ay hapis yatıp salıverilmişti.

Hakkında herhangi bir suçlamada bulunulmayan Vahidov, serbest kaldıktan sonra Rusya'dan ayrılarak Ortadoğu ülkelerine sığınmıştı.

VAHİDOV'A YÖNELİK SUÇLAMALAR

Rus istihbaratı, Vahidov'u Suriye ve Irak'ta terör örgütleriyle beraber savaşmakla veIŞİD dahil bazı terör örgütlerine militan kazandırmakla suçluyor. Ruslara göre Vahidov aynı zamanda bu örgütler için bağış da topluyor.

Voice of America'ya konuşan kaynaklar, Vahidov'un son yıllarda İstanbul'da oturduğunu ancak sık sık seyahat ettiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.