Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB, Kuzey Kıbrıs'ta Akıncı'nın seçilmesinden memnun

Avrupa Birliği, KKTC’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mustafa Akıncı’nın kazanmasından memnun olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Akıncı’yı sert sözlerle eleştirdi. Cihan Haber Ajansı'nın sorusu...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği, KKTC’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mustafa Akıncı’nın kazanmasından memnun olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Akıncı’yı sert sözlerle eleştirdi.

Cihan Haber Ajansı'nın sorusu üzerine bir açıklama yapan AB Komisyonu, seçim sonuçlarını memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayarak, Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anatasiadis ile Akıncı’nın bir an evvel soruna kalıcı çözüm için masaya oturmalarını umduğunu kaydetti. Yapılan açıklama şöyle: ‘Komisyon seçim sonuçlarını memnuniyetle karşılamaktadır. Cumhurbaşkanı Anastasiadis ile Kıbrıs Türk toplumunun yeni lideri Mustafa Akıncı’nın çok kısa sürede yıllardır süren Kıbrıs sorununa adil, kapsamlı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması için bir araya gelmelerini ümit etmekteyiz.’

Kuveyt’e hareketinden önce KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Akıncı'nın 'kardeş ülkeyiz' açıklamaları sorulan Erdoğan ise, "Kuzey Kıbrıs bizim yavru vatanımız, öyle kalacak" diyerek 'ağzından çıkanı kulağı duysun' uyarısında bulundu.

Erdoğan, "Akıncı tek başına bu kavgayı verebileceğini mi zannediyor? Böyle bir şey mi var. Orayla ilgili onların baktığı açıdan biz KKTC’ye bakamayız Türkiye’nin KKTC’ye bakışı ‘Yavru Vatan’dır. Bundan sonra da yavru vatan olarak bakacağız. Bir ananın yavrusuna olan ilgisi alakası neyse bundan sonra da o ananın o yavruya ilgisi aynen devam edecektir." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.