Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Konseyi Başkanı Tusk: "Vize Her Zamankinden Daha Yakın"

Alman Bild gazetesinin sorularını cevaplayan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Türkiye ile aramızdaki vize muafiyeti görüşmeleri Ekim ayına kadar sürebilir. Vizesiz seyahat her zamankinden daha yakın gözüküyor" dedi.Avrupa Birliği Konseyi...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Bild gazetesinin sorularını cevaplayan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Türkiye ile aramızdaki vize muafiyeti görüşmeleri Ekim ayına kadar sürebilir. Vizesiz seyahat her zamankinden daha yakın gözüküyor" dedi.
Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk Bild gazetesine mülakat verdi. "Türkler ne zaman vize özgürlüğüne kavuşacak?" sorusuna Tusk, "Türkiye ile aramızdaki vize muafiyeti görüşmeleri Ekim ayına kadar sürebilir. Vizesiz seyahat her zamankinden daha yakın gözüküyor" cevabını verdi. Türkiye’nin AB’ye ne zaman tam üye olacağı sorusuna ise Tusk, "Şu anki durumda değil" cevabını verdi.
İngiltere’nin AB’den ayrılması veya kalması için yapılacak referandumu karşısında bile AB düşmanlarının bu duruma sevinerek şampanya içtiğini belirten AB Başkanı Donald Tusk, "Temennim İngiliz halkının buna ’Hayır’ demeleri yönündedir. Ama tarihi bir oylama olacağı kesin. Bazı şeylerin sonu ve yeniliklerin başlangıcı olabilir. Faturası ağır olsa bile AB yaşatılmalıdır" açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.