Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Komiseri: “Türkiye vize serbestisini bu yıl içinde alamayabilir”

Avrupa Komisyonu’nun Dijital Ekonomi ve Toplumdan Sorumlu Komiseri Guenther Oettinger, Türkiye’deki darbe girişiminin ardından Türk hükümetinin alacağı önlemler nedeniyle AB’nin bu yıl içinde Türkiye’ye vizesiz seyahat olanağı sağlamasını...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Komisyonu’nun Dijital Ekonomi ve Toplumdan Sorumlu Komiseri Guenther Oettinger, Türkiye’deki darbe girişiminin ardından Türk hükümetinin alacağı önlemler nedeniyle AB’nin bu yıl içinde Türkiye’ye vizesiz seyahat olanağı sağlamasını beklemediğini ifade etti.
Avrupa Komisyonu’nun Dijital Ekonomi ve toplumdan Sorumlu Komiseri Guenther Oettinger, darbe girişiminin ardından Türk hükümetinin alacağı önlemler nedeniyle bu yıl içinde Türk vatandaşlarının AB’ye vizesiz seyahatinin sağlanamayabileceğini söyledi. Alman basınına konuşan Oettinger “Türk vatandaşlarına vizenin kaldırılması Avrupa Parlamentosu’nda tartışılıyor. Ancak, bu yıl içince vize serbestisi düzenlemesi yapacağımızı öngörmüyorum” dedi.
Alman politikacı idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarıyla ilgili olarak, “İdam cezası, değerlerimiz ve anlaşmalarımızla uyuşmuyor. İdam cezası uygulayan hiçbir ülke AB üyesi olamaz” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.