Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB İran'a yaptırımları gevşetti

Avrupa Birliği (AB), İran'a yönelik olarak uyguladığı ekonomik yaptırımlardan bazılarını, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) bu ülkedeki teknik ekibinden gelen teyit doğrultusunda 6 aylık süre için askıya aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2014 04:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2014 05:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB İran'a yaptırımları gevşetti
 Brüksel'de bir araya gelen AB dışişleri bakanları, UAEA'nın İran'ın nükleer programı konusunda varılan anlaşmaya uyduğunu tespit etmesi üzerine, konuyu tartışmaksızın bazı yaptırımların askıya alınması için gerekli olan siyasi onayı verdi.

Siyasi onayın ardından yasal ve teknik süreç hızla devreye sokulurken bazı alanlarda uygulanan yaptırımların, ilgili kararın AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanmasıyla birlikte gün içinde devre dışı kalması öngörülüyor.

AB'nin askıya aldığı yaptırımlar arasında İran ham petrolünün sigortalanmasına ve taşınmasına yönelik yaptırımın kaldırılmasının yanı sıra bu ülkenin altın, değerli taş ve petrokimya ürünleri ticaretine ilişkin yasağın devre dışı bırakılması ve yaptırımlarla bağlantılı olmayan para transferlerindeki tavanın yükseltilmesi yer alıyor.

(ntvmsnbc)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.