Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB İçişleri Bakanları Vize Serbestisini Görüşecek

AB İçişleri Bakanları, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu AB ile vize anlaşması sağlayacak ülkeler için olası bir durumda 6 aylık vize sorunluluğu getirecek “acil fren” mekanizmasını, AB ile Türkiye arasında varılan mülteci anlaşmasını...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB İçişleri Bakanları, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu AB ile vize anlaşması sağlayacak ülkeler için olası bir durumda 6 aylık vize sorunluluğu getirecek “acil fren” mekanizmasını, AB ile Türkiye arasında varılan mülteci anlaşmasını ve vize serbestisi konusunu görüşmek üzere Brüksel’de bir araya geliyor.
AB Büyükelçileri Brüksel’de gerçekleştirdikleri toplantıda, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu AB ile vize anlaşması sağlayan ülkeleri kapsayacak “acil fren” mekanizması konusunda uzlaşmaya varmıştı. AB İçişleri Bakanları ise bugün vize serbestisini yeniden ele almak üzere Brüksel’de bir araya geliyor. Toplantıda, olası bir durumda vize serbestisi tanınan ülkeye altı aylığına yeniden vize zorunluluğu getirecek “acil fren” mekanizmasının onaylanması öngörülüyor. AB Bakanlarının aynı zamanda mülteci sorunu ve Türkiye ile AB arasında varılan mülteci anlaşmasını ele alması bekleniyor.
Türkiye ile AB arasında varılan mülteci anlaşması kapsamında Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması planlanıyor. AB komisyonu, Türkiye’nin vize uygulamasının kaldırılması için gerekli 72 koşulun büyük bir kısmını yerine getirdiğini ve yerine getirilmesi gereken 5 kriterin kaldığını duyurmuş bu nedenle vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı vermişti. Ancak, Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin 72 kriterin tamamının yerine getirilmesinin ardından vize serbestisinin görüşülebileceğini açıklamıştı.
Yerine getirilmesi gereken 5 kriter arasında terörle mücadele yasalarında değişiklik yapılması yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.