Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Bakanı Bozkır, İlerleme Raporu öncesi AB ile görüşecek

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, ekim ayında yayımlanacak 2014 yılı İlerleme Raporu öncesi muhataplarına AB müktesebatına uyum çalışmaları ve Avrupa Birliği’nden kısa vadede beklentileri aktarmak üzere Strazburg ve Brüksel’de...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, ekim ayında yayımlanacak 2014 yılı İlerleme Raporu öncesi muhataplarına AB müktesebatına uyum çalışmaları ve Avrupa Birliği’nden kısa vadede beklentileri aktarmak üzere Strazburg ve Brüksel’de temaslarda bulunacak. Bozkır, bakanlığa geldikten sonraki ilk ziyarette üç gün boyunca çok sayıda üst düzey AB yetkilisi ile görüşecek.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve beraberindeki heyet 16-19 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin AB Süreci ile ilgili olarak görüşmelerde bulunmak üzere Strazburg’u ve Brüksel’i ziyaret edecek. Strazburg ve Brüksel’de AB temsilcileri ile gerçekleştirilecek görüşmelerde Ekim ayında açıklanacak 2014 yılı İlerleme Raporu, Türkiye’nin AB'ye katılım sürecindeki kararlılığı, bu kapsamda aralıksız biçimde sürdürdüğü AB müktesebatına uyum çalışmaları ve özellikle Avrupa Birliği’nden kısa vadede beklentiler üzerinde durulacak.
AB Bakanı Bozkır, Strazburg ziyaretinde Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio, Avrupa Komisyonu’nun eski Genişlemeden sorumlu üyesi ve eski Ekonomik ve Mali İşlerden sorumlu üyesi ve şimdiki Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Oli Rehn, Avrupa Halk Partisi (EPP) Başkanı Manfred Weber, Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu Başkanı Gianni Pitella ve çok sayıda Avrupa Parlamenteri ile görüşecek. Yapılacak görüşmelerde Türkiye’nin AB’ye üye olma konusunda kararlılığı vurgulanacak. Volkan Bozkır, Strazburg ziyareti sırasında Strazburg’da yerleşik Türk çatı kuruluşları temsilcileri ile de Başkonsolosluk'ta bir araya gelecek.

AB Bakanı Bozkır, Brüksel ziyareti kapsamında ise Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle ve bu görevi 1 Kasım’dan itibaren devralacak olan mevcut Bölgesel Politikadan sorumlu üyesi Johannes Hahn, Kalkınmadan sorumlu Komisyon üyesi Andris Piebalgs, Uluslararası Işbirliği, İnsani Yardım ve Kriz Müdahaleden sorumlu Komisyon üyesi Kristalina Georgieva, Enerjiden sorumlu Komisyon üyesi Günther Oettinger ve Kurumlararası İlişkiler ve Idari İşlerden sorumlu Komisyon üyesi Maros Sefcovic ile Türkiye-AB süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulunacak.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel’de ayrıca, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile de görüşecek. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve beraberindeki heyet görüşmelerin tamamlanmasının ardından 19 Eylül Cuma günü Türkiye’ye dönecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.