Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

70 yıldır tahttaydı! Kral öldü...

Dünyada en uzun süredir görev yapan kral olarak bilinen Tayland kralı Bhumibol Adulyadej 88 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
70 yıldır tahttaydı! Kral öldü...
1946'dan bu yana Tayland'ı yöneten Bhumibol Adulyadej, tedavi gördüğü hastanede akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği nedeniyle 88 yaşında öldü.

Kral Ananda Mahidol'un ölmesiyle 1946'da tahta çıkman Bhumibol, dünyada en uzun süredir görev yapan kral olarak biliniyordu. Ülke medyasında yer alan haberlerde, kralın akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliğinden yaşamını yitirdiği aktarıldı. Kral Bhumibol, tedavi gördüğü Bangkok Siriraj Hastanesi'nde uzun süredir diyaliz desteği alıyordu.

Hafta başında Kral Bhumibol'un sağlık durumunun kötüleştiğinin açıklanmasının ardından binlerce Taylandlı, tedavi gördüğü hastaneye ve Budist tapınaklara akın etmişti.

Kralın ölümünün ardından yerine tek varisi olan oğlu 64 yaşındaki Maha Vajiralongkorn’un geçmesi bekleniyor.

70 YILDIR TAHTTAYDI

Kral Bhumibol, babası Mahidol’un Harvard Üniversitesinde tıp öğrenimi, annesinin de Simmons College’de hemşirelik öğrenimi gördüğü sırada, ABD'nin Massachusetts eyaletinin Cambridge kentinde 5 Aralık 1927 tarihinde ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Krala, toprağın gücü anlamına gelen Bhumibol Adulyadej adı verildi.

İki yaşındayken babasını kaybeden Bhumibol, İkinci Dünya Savaşı sonrasına kadar ailesiyle birlikte İsviçre’de yaşadı. 1946 yılında ağabeyinin ani ölümü üzerine tahta çıkan Bhumibol, Tayland’ın kalkınmasına yaptığı katkılarla biliniyor. Ordudan siyasete, Budist rahiplerinden iş dünyasına ve geniş halk kesimlerine kadar Tayland halkının çok sevdiği Kral Bhumibol, entelektüel çalışmalarıyla da tanınıyordu. Ülkede yalnızca Taylandlılar değil turistlerin de Bhumibol Adulyadej'e hakaret etmesi yasaktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.