Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

63 yıllık evli kadın, kocasını evden kovdu

Doğu Afrika ülkerinden Kenya'nın başkenti Nairobi'nin kuzeyinde bulunan Kibutio köyünde 63 yıllık evli kadın, kocasını evden kovdu. Thaderinah Wanjiru (80), Mau Mau özgürlük savaşçısı ve gazisi olan Lawrence Kairianja'nın (83) İngiliz...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğu Afrika ülkerinden Kenya'nın başkenti Nairobi'nin kuzeyinde bulunan Kibutio köyünde 63 yıllık evli kadın, kocasını evden kovdu. Thaderinah Wanjiru (80), Mau Mau özgürlük savaşçısı ve gazisi olan Lawrence Kairianja'nın (83) İngiliz hükümeti tarafından ödenen tazminatını aldıktan sonra çocuklarıyla birlikte kocasını sokağa attı.

Lawrence Kairianja, eski bir İngiliz kolonisi olan Kenya'nın bağımsızlık savaşında gördüğü işkence sebebiyle yaklaşık 340 bin Kenya Shiling'i (3 bin 712 dolar) tazminat almaya hak kazanmıştı.

Thaderinah Wanjiru'nun tazminat parasını çocuklarıyla başkente giderek altın ve gümüş gibi zinet eşyalarına harcadığı iddia edildi. Parayı aldığını itiraf eden bayan Wanjiru, "Eşim Nairobi'de postacı olarak çalıstığı zaman bana kötü davranıyordu. Beni burda aç, susuz ve parasız çocuklarımla tek başıma bırakıp gidiyordu." diye konuştu.

Mau Mau gazisinin yan komşusu bir ailenin mutfağında kaldığı açıklandı. Lawrence Kairianja'nın kardeşi yaşananları bölge millet meclisine şikâyet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.