Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

30 Ağustos Zafer Bayramı 94. yılında Azerbaycan’da kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı 94. yıl dönümünde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türk Şehitliği’nde kutlandı.Türk Şehitliği’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Türkiye’nin Bakü Büyükelçi Müsteşarı Meral...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
30 Ağustos Zafer Bayramı 94. yıl dönümünde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türk Şehitliği’nde kutlandı.
Türk Şehitliği’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Türkiye’nin Bakü Büyükelçi Müsteşarı Meral Barlas, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Türk işadamları, müşavirler ve Büyükelçilik personeli katıldı. Tören, Türk Şehitliği Anıtı’na çelenk bırakıldıktan sonra iki ülkenin Milli Marşları okunmasıyla başladı.
Hatıra defterini imzaladıktan sonra konuşma yapan Büyükelçi Müsteşarı Meral Barlas, “Aziz şehitlerimiz, yüce Türk milletinin kahraman evlatları. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha manevi huzurunuzda bulunmaktan onur duyuyoruz. Kurtuluş Savaşımızın bu en şanlı sayfasını, sizlerin uğrunda fedakarca canlarınızı verdiğini kardeş Azerbaycan’da anıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerinin en zor anlarında yardımına koşan sizler, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz ilişkilerin mimarlarısınız. Ülkelerimizin kardeşliği ve dostluğu böyle güçlü bir temek üzerine kurulmuştur. Ortak milletimizin kalbinde şükran hisleriyle ebediyen yaşayacaksınız. Aziz, Şehitlerimiz, 94 yıl önce bugün Türk milleti destansı bir milli mücadele azmiyle vatanına sahip çıkmış, vatan için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Milletimiz, 15 Temmuz’da tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bir kez daha tün dünyaya birlik ve beraberlik içinde kendi kaderine sahip çıkacağını, vatan uğrunda gözünü dahi kırpmadan canını vermeye hazır olduğunu ispatlamıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına, vatan uğrunda çarpışırken ülkemizin güvenliği ve geleceği için mücadele ederken, demokrasimizi savunurken ve hain terör saldırılarında canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, manevi huzurlarında minnetle ve saygıyla eğiliyoruz” dedi.
Temsili şehit kabirlerine karanfillerin bırakıldığı tören, Mehter Marşının çalınmasının ardından sonra sona erdi. Daha sonra Azerbaycan Şehitliği de ziyaret edilerek şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.