Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

18 yaşında belediye başkanı seçildi

ABD'de, henüz liseyi bitirmeyen 18 yaşındaki bir genç, Archer City'nin belediye başkanlığına seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 18 yaşında belediye başkanı seçildi


ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Archer City şehrinde 18 yaşında ve henüz liseyi bitirmemiş bir genç belediye başkanlığına seçildi.

 

Liseyi bitirmesine bir ay kala belediye başkanı seçilen Kelvin Green, başkanlık binasındaki yemin töreninin ardından görevine başladı.

 

Genç başkan, yeni görevine ilişkin yaptığı konuşmada, Archer City şehrine tutkuyla bağlı olduğunu belirterek, "Çok küçük yaşlardan beri beni tanıyan yakın çevrem kente olan ilgim nedeniyle bu şehir için ideal bir belediye başkanı olabileceğimi düşünür ve bunu sıklıkla dile getirirlerdi. Bu şehir benim dünyam, hayatım, her şeyim. 18 yıldır burada yaşıyorum ve bu şehirde doğmuş olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Şehir için büyük bir ajandası olmadığını dile getiren Green, "Archer City hakkındaki planlarıma ilişkin fazla konuşmak istemiyorum. İnsanların bu tür açıklamalardan rahatsız olduğunu düşünüyorum" yorumunda bulundu.

 

Öte yandan, Kelvin Green'in ekonomi öğretmeni Jeff Pirkle, öğrencisinin belediye başkanlığına seçilmesine ilişkin, "Kelvin, eminim ki bu işte çok başarılı olacak ve görevinin hakkını verecek. Bu yaşta bir gencin böyle bir göreve gelmesini heyecan verici buluyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

Belediye yetkilileri, Green'in, Archer City'nin kurulduğu 1888'den bu yana göreve gelen en genç belediye başkanı olduğunu belirterek, önceki başkanların seçildikleri yaşla kıyaslandığında Green'in bu kişilerden en az 20 yaş küçük olduğunu kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.