Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

18 Mart Çanakkale Şehitleri KKTC’de Anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitleri, KKTC ‘deki Girne yakınlarında bulunan ve en büyük şehitlik olan Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen devlet töreniyle anıldı.Törende Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anıtkabir’e konulmak üzere Boğaz Şehitliği’nden...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
18 Mart Çanakkale Şehitleri, KKTC ‘deki Girne yakınlarında bulunan ve en büyük şehitlik olan Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen devlet töreniyle anıldı.
Törende Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anıtkabir’e konulmak üzere Boğaz Şehitliği’nden alınan, Türk ve KKTC bayrağına sarılı şehit kanıyla sulanan toprağı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a sundu.
Kanbay da toprağı öpüp başına koyarak teslim aldı. Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KTBK Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, GKK Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Ana Muhalefet DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti, kurum kuruluş dernek üniversite temsilcileri, askeri erkan ve Türkiye’den konuklar katıldı. Protokol sırasına göre çelenklerin şehitliğe sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sürdü.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Albay Ferhat Mete Öcal’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden tören, şehitlik özel defterinin imzalanması, toprağın sunulması ve şehitliğin gezilip şehit kabirlerine çiçek sunulmasıyla son buldu.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı şehitlik özel defterine şunları yazdı: "Aziz şehitlerimiz; bu adada özgür bir toplum olarak var olabilmemiz için pek çoğunuz çok genç yaşlarda hayatınızı feda ettiniz. Geride kalanlar tahakküm altında olmadan, barış ve huzur içinde yaşamlarını sürdürebilsin diye şehitlik mertebesine ulaştınız. Sizlerin bu büyük özverisi olmasa bugünlere ulaşmak mümkün olmazdı. Sizlerin sayesinde sağlam bir zeminde, siyasal eşitlik içinde yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz. Öyle bir Kıbrıs yaratmak istiyoruz ki; bir daha geçmişin karanlık günlerine dönüş olmasın, artık yeni şehitlere kayıplara gerek kalmasın. Bu umudu sizin sayenizde canlı tutabiliyoruz. Siz rahmet ve saygı ile anıyoruz, ruhunuz şad olsun."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.