Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Milyon TL Önerdiler, Yine De Kedisini Satmadı

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Kedi Fuarı ve Kedi Güzellik Yarışması’nda 1 milyon liralık fiyatı ile Macaristan’ın en pahalı kedisi olan 13 kilo ağırlığındaki Rambo’yu satın almak için yoğun talep oldu, ancak...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2015 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2015 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Kedi Fuarı ve Kedi Güzellik Yarışması’nda 1 milyon liralık fiyatı ile Macaristan’ın en pahalı kedisi olan 13 kilo ağırlığındaki Rambo’yu satın almak için yoğun talep oldu, ancak sahibi kedisini satmamakta direniyor.
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Kedi Fuarı ve Kedi Güzellik Yarışması’na yoğun ilgi gösteren Macar kedi severler ve kedi sahipleri, kedilerinin dereceye girebilmesi için kıyasıya yarıştı.
Öte yandan, kedi satın almak isteyen ziyaretçilerin, cins kedi yavruları için bin ila bin 500 lira ödedikleri fuarda gerçekleştirilen güzellik yarışmasında ise 5 hakem görev yaptı. Tamamen tüysüz kedi ve kel kedi olarak da bilinen Kanada Sphynx, Asya Bengal ve İran kedileri ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Küçük çocukların kedileri yakından görerek sevme fırsatı da buldular.
Kedi Fuarı’nı düzenleyen Macaristan Kedi Mania Derneği Başkanı Bela Aradi İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 gün süren fuarda yaklaşık 500 kedinin yarıştığını, öte yandan kedi severlerin kedilerine yiyecek, giyecek, oyuncak alma fırsatı bulduğunu, onlarca ziyaretçinin ise bu fuarda minik kediler satın aldığını söyledi. Bela Aradi, güzellik yarışmasında dereceye giren kedi sahiplerine madalya, belge ve kupa verdiklerini, kedi sahiplerinin çok mutlu olduğunu belirtti.
Fuarda en fazla dikkat çeken ve Macaristan’ın en pahalı kedisi olan Amerika Maine Coon cinsi 13 kilo ağırlığındaki Rambo isimli kedinin sahibi Laszlo Bolvari, 1 milyon lira değer biçtiği 4 yaşındaki erkek kedisini satın almak için çok talep olduğunu, ancak satmayı düşünmediğini, gelen 3 teklifi de geri çevirdiğini söyledi. Bolvari, 21 yıldır bu cins kedi yetiştirdiğini kaydederek, defalarca dünya ve Avrupa şampiyonu olan Rambo’ya daha önce 1 milyon TL fiyat biçildiğini, bu rakamı kendisine önerenlerin olduğunu, yine de satmadığını, kedisini çok sevdiğini ve ayrılmayı asla düşünmediğini kaydetti. Bolvari, Rambo’nun her fuarda olduğu gibi bu fuarda da en fazla ilgi çeken kedi olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.