Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünden bugüne

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2016 11:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 11:25

14 Mart 2010 Osmangazi ilçe başkanlığına aday olduğum gündü. Demokrat Parti de sıkıntılı bir süreçten geçiliyordu Anavatan Partisi ve Doğruyol partisi beklentilerin aksine birleşmesi huzur getirmemişti,

2007 yılında DYP lideri Mehmet Ağar ve ANAP lideri Erkan Mumcu ile başlayan diyaloglar olumlu bir hava estirse de final hüsran olmuş ANAP seçime girememiş ismini birleşme sebebiyle Demokrat parti olarak değiştiren DYP %5,4 oy alarak hüsrana uğramıştı. İyi başlayan Merkez Sağ birleşmesi hüsranla sonuçlanmıştı işte bu sürecin suçluları günümüzde hala gizliliğini korumakta oysa birleşme sürecine girildiğinde oy oranı anketlerde en az %20 görülmekteydi.

2009 yılında Demokrat parti liderliğine gelen Hüsamettin Cindoruk birleşmeyi gerçekleştirmeyi başardı ANAP lideri Salih Uzun'la gayet olumlu bir hava estirse de birleşme şekli taban ve teşkilatlara anlatılmadı ardından görevden alınan il ve ilçe teşkilatları tepki koymaya başladı. Bursa il teşkilatı ve 14 ilçe görevden alındı bu teşkilatların tamamı kongrelerde seçilerek gelen kadrolardı. Dönemin il başkanı Füsun Yaşar (Erdoğan) Soylu ve Cindoruk kongresinde Süleyman Soylu tarafında yer almıştı Füsun hanımı dürüstlüğü konusunda daima takdir etmişimdir, Kongre sonucunda Cindoruk 32 oy fakla kazanan isim olmuştu Füsun hanım yine dürüstçe genel merkeze istifasını sunar fakat genel merkez tarafından kabul edilmez birlikte çalışma teklif edilir. Süreç devam ederken ANAP birleşmesi olur İl başkanı Füsun hanıma DP il yönetimi 28 ANAP il yönetimi 40 kişiden oluşmaktadır siz 12 yeni il yönetim kurulu üyesi daha bulun denir Füsun hanım 12 yeni yönetici daha bulur ve ardından 14 ilçe ile birlikte görevden alınma haberi gelir!

İşte genel merkezlerin dirayetli olmadığı durumlar teşkilatları dağıtır sıkıntıya sokar ve birbirine düşman eder genel merkez dürüst ve otoriter olmalı on kere düşünüp bir kere konuşacak herkese mavi boncuk dağıtmayacak. Bu süreçte bilgilerine daima güvendiğim gazeteci dostum Yüksel Baysal bana birleşmede Türkiye'nin ikiye bölündüğünü 40 il DP'ye 40 il teşkilatı da ANAP'a verildi Rize ise Mesut Yılmaz'a bırakıldı Bursa'da ANAP'a verilen şehirlerden demişti şaşırmamıza rağmen Yüksel Baysal yine haklı çıkmıştı.

Gururu ile oynanan teşkilatlar atamayla gelenlerin kongreleri zamanında yapmaması sebebiyle dava açtılar ve davaların tamamı kazanıldı ve Türkiye'de ilk Kayyım kongresi Osmangazi ilçesinde yapılacaktı ülke genelinin takip ettiği kongrede hiç aklımda olmamasına rağmen önce Füsun hanımın daha sonrada tabanın teklif ve ısrarlarıyla aday olma baskısıyla karşılaşmıştım. Beklemediğim bir durumdu baskılara dayanamayarak kabul ettim çok zorlu bir kongre olacaktı. Birçok partili bize umut bağlamıştı Kongreyi mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Kazanırsak mağdur edilenlere umut kaybedersek onlar için yıkım olacaktı. Bu kritik süreçte yine partililerin çok sevdiği Üstün Tunalıgil ve Cem Özkardeş diğer iki adaydı. Medeni çerçevede geçen kongre çok heyecanlı ve stresli geçti sonuçlar açıklandığında İsmet Koyuncu 99 - Üstün Tunalıgil 60 - Cem Özkardeş 55 oy olarak divan tarafından deklare edildi bir anda kendimi omuzlarda bulmuştum bu kongrede diğer adaylar ve taraftarları ile kucaklaşarak kongreyi bitirdik Demokrat terbiyesi de kültürü de buydu.

14 mart 2010 tarihinde yani bu günden 6 yıl önce kongre de yaptığım konuşmayı net olarak hatırlıyorum. Görevden alınmalara karşı çıktığımı ısrarla söylemiştim kongreyle gelenin kongreyle gitmesini savunmuştum ve bu gün yine aynısını söylüyorum. Geriye dönüp baktığımda Mevcut idareciler dünden bu güne Demokrasiyi hazmedemediklerini ve içlerine sindiremediklerini üzülerek görüyorum sizler delege ve sandık iradesinden kaçarak hiç bir yere varamazsınız!

Cumartesi günü Yıldırım ilçe kongresi yapıldı ve Yıldırım ilçe salon yerine kongreyi parti binasında yaparak küçülmeye devam ettiğini tescilledi. 2 yıldır kapalı tutulan ve çok seyrek olarak bir iki saatliğine göstermelik açık tutulan ilçe binası kuruluşundan beri haftanın 6 günü açıktı.

Kongre listesinde yönetim kadrosu olarak yedek ve asil 55 kişi olur ayrıca 40 il delegesi vardır. Bunların yanı sıra oy kullanacak 100 ilçe delegesi vardır, çıkan sonuç ise başlı başına bir rezalettir koskoca Yıldırım teşkilatı 18 oy ile seçilmiştir bu ne demektir yönetime yazılmış kişiler dahi kongreye gelip oy kullanmamış demektir. Sözde il başkanını defalarca uyarmama rağmen hayal aleminde gezmeye devam ettiler siyasette daima tabanın sesine kulak veren biri olarak Yıldırım ilçesinde oturan partililer ilçe binasının kapalı olmasına tepki koyuyorlar ve beni gerek telefonla arıyor gerek yanıma gelerek üzüntülerini belirtiyorlardı.

Siyasi parti yerine dernekleşmeye doğru hızla küçülen teşkilatlar iş bilmezlerin elinde oyuncak olmuş durumda bunlara da göz yuman Genel Merkez aynı modeli uygulamakta Genel Merkez acilen Münfesih il başkanını kutlamalı ve Rekor kırarak! 18 oyla seçilip orada oturmayı düşünen Yıldırım ilçe başkanını tebrik etmelidir!

Teşkilatları harabeye çeviren iş bilmezlere finalde biz gerçek demokratlar gereken ödülü vereceğiz hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.