Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar ezberleri bozuyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 00:03

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın tarihi ve turizm değerlerinin yanı sıra mahalli olarak yaptığı hizmetlerle halkın büyük desteğini kazanıyor. Seçimlerde üçüncü kez AK Parti adayı olarak yarışacak olan Dündar, Osmangazi ilçesinin dünya tarihine imza atacağını açıkladı.

31 Mart yerel seçimleri öncesi bir kez daha Osmangazi Belediye Başkanlığına aday gösterilen mevcut başkan Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, geçmiş dönem ile gelecek döneme ait çok önemli açıklamalar yaptı. Dündar, “Bizler Osmangazi'de tarih yazmaya devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları birlik beraberlik içinde Bursa'da 18-0 yapmak için çalışacak. Arkadaşlarımla başarılı projeler ve örnek çalışma ortaya koyacağız. Her dönem arttırdığımız oyları yeniden arttırıp Osmangazi Bayrağını burçlara dikeceğiz” dedi.

AK Parti Osmangazi ilçe Başkanı Ufuk Çömez, toplantının açılış konuşmasında, “AK Parti olarak 2004 yılından bu yana Osmangazi’nin tarihini biz yazıyor, talihinin de önündeki engelleri biz kaldırıyoruz” dedi.

AK Parti kadrolarının ülkeye hizmet için yarışan kadrolar olduğunu söyleyen Mustafa Dündar, yaşadıkları siyasi gelişmeler ve seçimlerle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bu yarış birlik, beraberlik ve huzurun hâkim olduğu bir yarıştır. Osmangazi Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan kıymetli kardeşlerimle dün bir araya geldim ve hepsine canı gönülden teşekkür ettim. Adaylık sürecinde açıkladıkları kıymetli projelerinin, plan ve programlarının kâğıt üzerinde kalmayacağının garantisini verdim. Osmangazi'mizde 20 aday adayı yarıştı. Bu süreç belirli bir olgunluk çerçevesinde gelişti. Güzel bir ortamı bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz.

Birçok alanda yenilikçi rekabetçi Osmangazi Belediyesi'nin bu başarısının altında heyecanını yitirmeyen belediye çalışanlarının katkısı büyüktür. Elinde süpürgesiyle temizlik işçisinin, huzurlu ve sağlıklı şehir için çalışan zabıtanın, vatandaşın sorunlarını çözmek için görev yapan ofis çalışanlarının, saha çalışanlarının, yönetim kadrolarının, belediye meclisimizin birlik içinde çalışmasıyla başarılı hizmetler üretiyoruz. Osmangazi Belediyesi köklü, güçlü belediyecilik anlayışına sahiptir. Bursa surları kadar güçlü, Uludağ kadar vakur, Ulucami kadar huzurludur. Reklam belediyeciliği değil, hizmet belediyeciliği yaptık. Reklam değil, hizmet ve rakam belediyeciliği yaptık.

Yaptığımız işlerle sadece Bursa'nın değil Türkiye'ye örnek projeler yaptık. Bir yapıp 10 anlatmadık, 10 yaptık bir anlattık. Belki bizim eksiğimiz oldu. Önemli olan yapılan hizmettir, yerine ulaşmasıdır. Örneğin, AK Parti'nin belediyecilik anlayışını yansıtan, dikey değil yatay yapılaşma çağrısı yapan Cumhurbaşkanımız çağrısının vücut bulduğu Soğanlı buna açık örnektir.”

Evet, siyasette insanların kendini tanıtması ve toplumla hoş bir görünüm bırakması için algı operasyonu denilen medya ve iletişim uygulamaları çok önemli. Dündar, bu konularla ilgili olarak epey mütevazi bir tutum sergiliyor.

Tabi, Bursa adına Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan ve en büyük ilgiyi çeken olay ise Panorama 1326 müzesi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, vatandaşlarımızın şehirlerine dair farklılık yaşatan, tarih şuuru yaşatan medeniyetimizi en gerçekçi şekilde genç nesillere aktaran bir projedir. 3 ayda 125 bini bulan ziyaretçinin yanı sıra 48 ülkeden de ziyaretçiler geldi. Bu proje Bursa'yı, Bursa dışına taşıyan proje olmuştur. Şehir ekonomisine, sektöre ciddi katkı sağlamaya başladı.

Turizmin hareketlenmesi içinde, tarihini öğrenmek isteyenler içinde bana göre iyi bir fırsat bu müze.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar da müze konusunda epey iddialı. Senelerce uğraş verip gerçekleştirilen bu eserin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Müze şu anda hizmet veriyor. Ziyaretçi kabul ediliyor. Çarşamba günleri ise halk günü.

Dündar, müze projesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“1326 Tarih müzesi, bu proje tüm ekibimizin; teşkilatlarımızın desteğiyle ortaya çıkmıştır. Bu projeyle damgamızı vurduk. Şikayet eden değil, çözüm üreten anlayışı hiç terk etmedik. Osmangazi Meydanı ve Kaliteli Yaşam Merkezi ile Soğanlı Kentsel Dönüşüm projemiz örnek projelerdir. Yeni projelerimiz olacak, ilçemiz için. Osmangazi’nin yarınlara taşınması, 2023 vizyonu ve 2050 vizyonu, ayrıca 2071 vizyonu için çalışmalar yapıyoruz..Belediye meclis üyesi adaylarımızın da belirlenmesinden sonra, bir araya gelip yeni dönem için yeni projeleri tartışacağız. Önümüzdeki günlerde yaptığımız hazırlıkları ve projelerimizi halkımızla paylaşacağız.

Kısaca bizler Osmangazi'de tarih yazmaya devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları birlik beraberlik içinde Bursa'da 18-0 yapmak için çalışacak. Arkadaşlarımla başarılı projeler ve örnek çalışma ortaya koyacağız. “

Yeni dönemde yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Dündar, bazı projelerle ilgili ip uçları da verdi. Osmangazi’nin 2023 hedefine giden yolda, turizm ve kültür kenti, tarih kenti ağırlık kazanacak.

 Dündar, “Bursa, turizmle büyüyor ve gelişiyor. Bu yönde ciddi gelişim var. Tarihi kimlik ve tarihi şehir önem arz ediyor. Kalıcı projelerle şehrin sağlıklı büyümesine katkı sağlıyoruz” sözleriyle şimdilik bu konuda ser verip başka sır vermedi.

Seçimler ile ilgili geri sayım da devam ediyor. Cumhur ittifakının adayı Mustafa Dündar oldu. Belli. Çalışmalar devam ediyor. Millet ittifakının adayının kim olacağı ise henüz kesinlik kazanmadı. İYİ Parti Osmangazi ilçesinde güçlü olduklarını belirtip, bu ilçenin Belediye Başkanlığı adayını istiyor. CHP ise, “Osmangazi’yi verirsek, büyükşehirde şansımız olmaz” diye konuşuyor. Bu durumda, ittifak partilileri veya yöneticilerinin herhalde kendi aralarında bir güven sorunu yaşadıklarından söz edilebilir. Mademki ittifak var, adayların o partiden veya bu partiden olması bu kadar mı önemli?

İttifak adayı dersiniz olur biter.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.