Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar Bursa’yı sırtladı…

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 00:00

Kabul etmeliyiz ki, doğru tercihler her zaman kazandırır. Ak Parti’nin en önemli seçimlerinden birisi Bursa’da gerçekleşiyor. Bir yanda ekonomik anlamda Türkiye’yi durdurma çabaları, diğer yanda sosyal medya algı yönetimleri ile Recep Tayyip Erdoğan’a yerel seçimler üzerinden meydan okunuyor. Ve bu meydan okumalara en güçlü cevabı an be an meydanda olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar veriyor. Bursa’da ki tüm odakların engelleme girişimlerine ve de ayak oyunlarına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve kararı ile Mustafa Dündar yeni dönem için yeniden aday gösterildi. Bursa Milletvekili olduğu günden bugüne ‘önce insan’ diyerek yola çıkan ve Osmangazi ile Orhangazi’ye yakışır bir evlat olarak her daim hizmet üreten Mustafa Dündar yine er meydanında.

Osmangazi’de geride bıraktığı başarılı 10 yılın ardından yeni döneme hazır olduğunu bugün açıklayacağı dev projelerle ispatlaması beklenen Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa Dündar’ın en yakın yol arkadaşları elbette Osmangazi halkı. Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın başarılı seçim koordinasyon çalışmaları ile her akşam 2 seçim bürosu açılışı gerçekleştiren ve gündüzlerinde Osmangazi’nin mahalle ve caddelerini gezen Dündar’ın 31 Mart akşamı sandıktan yüzde 60’dan fazla oy almasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhur ittifakının bozkurtlarının “pazara kadar değil sonuna kadar” diyerek sahiplendiği Mustafa Dündar’ın bugünkü programında Yunuseli Mahallesi ‘Alparslan Türkeş Caddesi’ açılışı var. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ında yer alacağı açılış programına yoğun katılım beklenirken, açılış ile birlikte Ak Parti Bursa’da Büyükşehir Belediye seçimleri adına önemli bir gövde gösterisi gerçekleştirmiş olacak.

Başkan Dündar’ın yerel seçim ve önümüzde ki 5 yıla dair projelerine ilişkin gerçekleştireceği basın toplantısında önceliği ‘Osmangazi Meydanı’ projesinin alması bekleniyor. Bursa’nın en önemli meydanlarından birisi olacak alan, aynı zamanda kentin nefes alması adına da önemli bir proje. Yeşil ile yaşamı buluşturacak projenin Dündar’ın yeni görev süresi içerisinde tam anlamıyla faaliyete geçmesi bekleniyor. Osmangazi ve Bursa adına bir diğer proje ise, ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi’ projesi diyebiliriz. Bursa turizmi adına önemli bir farkındalık yaratması beklenen projeye 2014 yılında Hisar Arkeopark çalışması ile başlandı. Dünden bugüne tarih çizgisinde açık hava müzesi olacak şekilde çalışmaları yürütülen projede, Bursa kuşatması esnasında Türklere yardım eden ve sonrasında Müslüman olup Osmanlı’da yöneticilik yapan Bizanslı Philippos (Filiboz)’un oğlu Hayrettin’e ait mescitte gün yüzüne çıkarılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi Meydanına gelmeli…

Ak Parti’nin seçim maratonunda Bursa’ya tekrar gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentle daha güçlü buluşacak. Bu buluşmaya ev sahipliği yapacak Bursa’nın Osmangazi Meydanı fazlasıyla uygun ve doğru bir seçim. Dünya’ya Osmangazi meydanında Uludağ’ın gölgesinde seslenecek Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadeleri hem Balkan Dünyası’nı hem de Asya ile Avrupa’da ki vatandaşlarımızı birleştirecektir kanaatindeyim. Bursa’da muhalefet merkezli değil, gelecek merkezli Selçuklu ve sonrası Osmanlı içerikli güçlü bir miting ile Ak Parti’nin Bursa’ya dair tüm negatiflikleri çözmesi ve 18’de 18 yapması mümkün. Seçimlere çok kısa bir süre kala muhtemelen 18 Mart Pazartesi veyahut 24 Mart Pazar günü Bursa’ya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mutlaka ‘Osmangazi Meydan Mitingi’ fikrini değerlendirmeye alması gerektiğini düşünüyorum. Osmangazi misali Osmanlı’nın tüm ihtişamı ile güçlü bir şekilde sahaya inecek olan Recep Tayyip Erdoğan’ın hem muhalefet odaklarına hem de sözde müttefik özde düşman olan tüm devletlere Osmanlı tokadı misali gereken cevabı net ifadelerle doğru bir şekilde Osmangazi meydanında vermesi mümkün.

Ak Parti’nin yeni dönemlerine çığır açması beklenen projelerin devamı için Bursa, mutlak kazanılması gereken bir şehir. Kentin içerisinde yer alan kararsız kitlenin ötesinde gönlü kırık Ak Partililere de Osmangazi Meydan Mitingi adeta şifa olacaktır kanaatindeyim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.