Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dualar milli takımımıza

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2016 16:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 16:24

 

Fransa'da düzenlenecek olan (EURO 2016) 2016 Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçında Fransa ile Romanya 10 Haziran Cuma gecesi açılış karşılaşmasını yaptı ve Fransa Romanya’yı 2-1 yenerek turnuvanın ilk üç puanını almış oldu.

Mücadeleye 80 bin kişi kapasiteli Stad de France ev sahipliği yaptı. Karşılaşma öncesinde turnuvanın açılış töreni gerçekleştirildi.

İsveçli şarkıcı Zara Larsson ve ünlü DJ David Guetta birlikte sahneye çıktı. İkili EURO 2016’nın resmi şarkısını seslendirirken. İyice bunalmış olan halkımıza yeni bir meşgale çıkmış oldu.

10 Haziran'da başlayan turnuva şöleni TRT ekranlarında futbol severlerle buluşacak.32 maç TRT 1, 17 maç TRT Spor ve 2 maç da TRT Haber'den canlı olarak yayınlanacak.

Açılış maçı, çeyrek ve yarı finaller ile kupanın sahibini belirleyecek final maçı 4K'dan futbol severlere ulaşacak.

Karşılaşmaların başlama saati ise 16.00, 19.00 ve 22.00 olarak üç periyot olarak belirlendi.

Turnuvanın tüm heyecanı, maç önü, devre arası, maç sonu ve gün boyu canlı bağlantılarla izleyiciye aktarılacak. Evlerde eş ve kardeşler arasında kanal tartışmaları çıkacağına eminiz.

8 yıllık aranın ardından Avrupa arenasına çıkan A milli Takımımızın maçları TRT 1 televizyonundan canlı yayınlanacak. TRT Radyo 1'de ay yıldızlıların mücadelesini tüm Türkiye'ye taşıyacak. Milli takımımız ile ilgili tüm gelişmeler ve canlı bağlantılar da TRT Spor’da olacak.

Fransa’nın 10 şehrinde oynanacak maçları TRT, 79 kişiden oluşan deneyimli bir ekip ile izleyecek.

Levent Özçelik, Yalçın Çetin, Erdoğan Arıkan, Kerem Öncel, Alper Bakırcıgil, Ersin Düzen ve Hünkar Mutlu gibi deneyimli spikerler maçların anlatımında görev alacak. Maçlar yayınları ve sunumların TRT'den yapılmasına seviniyorum çünkü daha donanımlı bir yapıya sahip olan TRT ne de olsa ilk göz ağrımız.

Avrupa Futbol Şampiyonası 1960'tan beri UEFA tarafından 4 yılda bir düzenlenen bir futbol organizasyonudur. Orijinal adı Avrupa Uluslar Kupası adıyla kurulmuş olup, 1968 yılında şu anki ismini almıştır. Turnuva ülkelerin üst düzey millî futbol takımları arasında düzenlenmişti.

Turnuvaya katılım göstermek için ev sahibi ülke dışında kalan takımlar ön eleme oynamak mecburiyetindedir. Avrupa Futbol şampiyonasını kazanan takım ayrıca FIFA Konfederasyonlar Kupasına katılma hakkı elde eder ancak bu turnuvaya katılım göstermek zorunlu değildir.

Günümüze kadar oynanan 14 turnuvayı 9 farklı milli takım kazanmıştır; Almanya ve İspanya 3'er kez, Fransa 2 kez, SSCB, İtalya, Çekoslovakya, Hollanda, Danimarka ve Yunanistan birer kez turnuvayı birinci olarak tamamlayan ülkelerdir. 2008 ve 2012 yıllarında düzenlenen turnuvayı kazanma başarısı gösteren İspanya bu turnuvayı üst üste kazanabilen tek takım olma unvanını taşımaktadır.

2012 yılında Polonya ve Ukrayna tarafından ortaklaşa düzenlenen turnuvanın Kiev'de oynanan final karşılaşmasını İtalya'yı 4-0 yenen İspanya kazanarak son şampiyon olmuştu.

1996: MİLLİ TAKIM GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Büyük umutlarla futbolun beşiğinde yerini alan ay-yıldızlıların grubunda Hırvatistan, Portekiz ve Danimarka vardı.

1996'da Türkiye, tarihindeki ilk Avrupa Futbol Şampiyonası maçına çıkıyordu. 3 maçta da iyi oynamasına rağmen puan almadan ve gol atamadan eleniyorduk.

2000: İLK KEZ ÇEYREK FİNAL

Euro 2000’deki ilk rakip yıldızlar topluluğu İtalya idi. Adlarını sokaktaki çocukların bile ezbere bildiği takım karşısında alınacak sonuç yediden yetmişe merak ediliyordu. Türkiye, İtalya, İsveç ve Belçika gurubundan çeyrek finale çıkıyor ve rakibi yıldızlar topluluğu Portekiz'e eleniyordu.

2008: MUCİZEVİ GERİ DÖNÜŞLERLE YARI FİNAL

Yunanistan'ın ardından grupta ikinci olarak Euro 2008 biletini cebine koyan Türkiye, şampiyona tarihinde üçüncü kez boy gösterecekti. Türkiye, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre gurubunda mucizevi geri dönüşlerle çeyrek finale çıkmıştı çeyrek finalde ise Hırvatistan'ı eleyen Türkiye yarı finalde Almanya'ya 3-2 yenilerek tarihinde ilk kez final kapısından dönmüştü.

2016

Daha önce üç kez katıldığımız finallerde 2 kez Fatih Terim, 1 kez ise Mustafa Denizli önderliğinde yer almıştık. Yine Fatih Terim'in milli takıma geri dönüşüyle adeta imkansızı başararak milli takımımızı finallere taşımıştı. 4. kez katılacağımız turnuvada morali çökmüş ülke insanımıza bir nebzede olsa sportif başarı mutluluk verecektir Türk milletinin duası ile Fatih'in aslanlarına yürekten başarı diliyoruz. Pazartesi akşamı mutlu bir tebessüm ile tek yürek tek yumruk olalım. Esen kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.