Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP İl Kongresi ve Gültekin Uysal

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2015 01:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2015 01:20

 

15  Şubat Pazar günü Fomara'daki Çağrı Düğün Salonu önü Demokrat Parti bayrakları ile süslenmişti. Adeta bayram havasında süslenen 8 katlı otopark binası gelenin gidenin dikkatini çekiyordu. Demokrat Parti Genel Merkezi'nin çıkartma yaptığı kongreye genel başkan yardımcıları bir gün önceden gelerek kongre ile ilgili çalışmalara yardımcı oluyorlardı. Bursa'nın Demokrat Parti için ne kadar önemli olduğu bir kez daha düşüncelerimizden geçiyordu. Cumartesi gecesi biten düğünün ardından gece yarısı başlayan salon süslemeleri, sabah dört sıralarında bitti. Yorgun evine gidenler sabahın erken saatlerinde yeniden kongre salonundaki yerini almışlardı. Kongreye talep bir hayli yoğundu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, genel başkan sıfatı ile ilk kez Bursa il kongresine katılacaktı. Salona gelen katılımcılar heyecanla Gültekin Uysal'ı görmeyi ve dinlemeyi arzulu bir şekilde bekliyordu. Öncelikle kongre divanı seçildi ve divan başkanlığını Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay, Divan Başkan Yardımcılığına İstanbul il başkanı Adem İpek, Divan Sekreterliği'ne Osmangazi İlçe Başkanı olarak bendeniz, divan üyeliklerine İzmir İl Başkanı Gürcan Ötegengil ve Yalova İl Başkanı Muharrem Er seçildi.

Gündem maddeleri sırasıyla işletilirken salona büyük tezahürat ve alkışlarla Genel Başkan Gültekin Uysal girdi. Karizma dedikleri şey bu olsa gerek. Boyu, posu ve temiz yüzü ile göreni kendisine hayran bırakan Gültekin Uysal, protokole zorlanarak geçti. Sevgi izdihamı yaşayan Uysal nihayet yerine oturunca divan görevini ifa etmeye devam etti ve nihayetinde konuşma yapmak için kürsüye geldi. Gültekin Uysal kürsü ve miting konuşmalarında asla kağıttan okumaz. İyi bir hatip olan Uysal, 1 saati aşkın süre ülke gündemini sırasıyla vurgulaya vurgulaya anlattı. Mersin'de öldürülen üniversiteli Özgecan'dan tutunda terör konusundan ekonomiye, ülkenin bölünmez bütünlüğünün vurgusuna kadar nokta atışları yapan Uysal'ın salonu coşturan vurguları kimi demokratları ağlattı. Ses tonunu yükselterek "Demokrat Parti Miting Meydanlarında Değil Dar Ağacı Altında Kefen Giyenlerindir" demesi dakikalarca alkışlandı ve sözlerine şöyle devam etti: "Bu milletin birliği ve beraberliği adına Demokrat parti'nin anlamını bilmeyenler iki asırlık bu topraklarda tarihi tecrübesi ile vardır ve bu Anadolu coğrafyasını kimyasını bilmeyenlere dışarıdan destekli iradelerin değil konjektürel dönem partilerin iktidar olduğu değil İMC usulü ile ayağa kaldırdığı bir harekettir. Demokrat Parti bunu yeniden millet ile ayağa kaldıracağız Fikri birlik olan abide şahsiyetler ile oluşmuş bir mücadelenin adıdır Demokrat Parti."

İlk kez kongreye gelmiş veya siyasete yeni girme aşamasında olan kişilerle konuştuğumuzda ortak cevap genç genel başkana hayranlıklarını anlatıyorlar da Türkiye siyasetinde önemli işler yapacağına inandığımız Gültekin Uysal mutlaka desteklenmelidir.

DP Bursa il başkanlığına 4 ay önce atanan il başkanı Mehmet Hamaloğlu kongrede seçilmiş il başkanı oldu. 28 asil 28 yedek il yöneticisi 11 asil 11 yedek il disiplin kurulu üyesi ve 57 büyük kongre delegesinin seçildiği kongrede il başkanı Mehmet Hamaloğlu listesi büyük beğeni aldı. Düğün ve bayram havasında geçen kongrenin ülkemize şehrimize ve Demokrat Parti'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

DP Osmangazi'de Kadın kolları başkanlığına Nermin Aday atandı yönetim kurulunun oy birliği ile aldığı karar neticesinde göreve haftaya başlayacak olan Nermin Aday daha önce il kadın kollarında başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Yıllarca Zafer Plaza ve Karfur'da işletmecilik yapan Aday'ın yeni bir kadro kurarak başarılı çalışmalara imza atması bekleniyor.

Esen kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.