Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP Gemlik'te Ali Biliz dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2015 01:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2015 01:15


 

Kurban bayramı yine bildiğimiz klasik görüntüleri kurbanların kaçması ve kasapların kendilerini kazayla kesmesi gibi bildiğimiz halleriyle yerlerini aldı. Çocukluğumuzda büyüklerimizden gördüğümüz kurban edilecek olan hayvana adeta narin bir çiçek gibi hassas davranılırdı. Oysa ekranlarda ve sosyal medyada adeta bu işler şova dönüşmüş durumda. Buna üzüldüğümüzü söylemeden geçemeyeceğim. Misafir olduğumuz dünyada bir sonraki bayramı kim görür, kim göremez Allah bilir.

***

Bursa'dan İstanbul'a gidecekseniz yaklaşık 25 kilometre sonra yolun sağında gözünüze bir tabela çarpar: “Birazdan denizi göreceksin, sakın şaşırma. Orhan Veli” Çocukluğumda ve ilk kez bu yoldan geçtiğimde bunu yaşamış biri olarak şaşırdım çünkü tepelerin arasından geçerken aklınıza deniz gelmiyor ve az sonra harika bir manzara eşliğinde tepeden denizi görüyorsunuz. Şair Orhan Veli bence bu güzelliği mükemmel yakalamış kendisini rahmetle anıyorum keşke genç yaşta ölmeyip daha çok şiir yazmasına tanıklık edebilseydik. Ve günümüzde bu yazının ve tabelanın sadeliği ve özelliği tuhaf bir şekilde yok edilip komik bir duruma sokulmuştur.

Yazı konuğumuz Demokrat Parti Gemlik İlçe Başkanı sevgili dostumuz Ali Biliz. 7 Haziran milletvekili seçimlerinde aday olan Gemlik İlçe Başkanı Selahattin Ekinci'den boşalan ilçe başkanlığına atamayla göreve gelen Ali Biliz yine bir önceki ilçe başkanı Selahattin Ekinci gibi hiç bir masraftan kaçınmayarak ilçe binasında tadilat yaptırarak işe başladı ve tadilat sonrası açılışına davet edildiğimiz Gemlik ilçe binasına güzellik ve emek katıldığını gördük mutlu olduk. Açılışta yine bizi mutlu eden bir olay halef selef olan ilçe başkanlarının bir arada olarak devir teslim yapmalarıdır siyasetin güzelliklerinden birine şahit olmak sevindiricidir üstelik yeni ilçe başkanı Ali Biliz tarafından Selahattin Ekinci adına yaptırılmış plaket ise yaptığı hizmetlerin bir nişanesi olarak günün manasını ve güzelliğini ortaya koymuştu.

Siyasette devir teslimlerin halef ve selef ile pek yapılmadığını kırgınlık kızgınlık ve gerginliklerin yaşandığını gayet iyi bildiğimiz için bu devir teslimden ziyadesiyle keyif almıştık ve her iki ilçe başkanına da kalben teşekkür ediyorum.

Ali Biliz başkanlığında DP Gemlik ve DP Osmangazi olarak bizler Merhum Cumurbaşkanı ve Demokrat Parti'nin kurucularından Celal Bayar'ın 22 ağustos günü ölüm yıl dönümü anma törenlerine iştirak ederek ilk çalışmasını yapmış oldu, 17 Eylül günü ise Demokrasi şehitleri Adnan Menderes ve arkadaşlarının katledilme gününde Gemlik merkez camiinde Aziz ruhları için mevlidi şerif okuttu ve mevlit bitiminde kaslarca ekmek dağıtıldı, ilk mevlidi Bursa'da 2014 yılı 17 Eylül’de DP Osmangazi okutmuştu ve Ali Biliz tarafından geleneksel hale getirildi diyebiliriz. Ali Biliz başarılı olabilecek bir potansiyele sahip sebebi ise bizim gibi siyasetin okulu gençlik kollarından gelmesidir siyasetin mutfağı gençlik kollarıdır ve siyasete burada başlamış olanlar daha zeki daha girişken olur ve gündemi daha iyi okurlar. Ali Biliz liderler arasında tam bir Süleyman Demirel hayranıdır bunu özel sohbetlerimizde ısrarla vurgulardı ve aynı zamanda Devlet eski bakanımız Cavit Çağlar ile sağlam bir dostluğu bulunmaktadır. Ali Biliz partinin zor zamanlarında bulunup sıfır noktasından alıp zirveye taşınmasına katkı koyan bir değerdir bu sebeple partisinin değerini ve kıymetini iyi bilir bir zamanlar üye yapmak için uğraştığınızda kaçan kişilerin aksine taşın altına elini değil yüreğini koyanlardandır

1967 yılında Gemlik'ta doğan Ali Biliz henüz 17 Yaşında olmasına rağmen Doğru Yol Partisi (DYP) Gemlik gençlik kolları kurucu ilçe başkanı olur ve bu görevi 6,5 yıl aralıksız sürdürür aynı zamanda Gençlik kolları genel idare kurulu üyeliği yapar hizmet ettiği partisine yıllar sonra ilçe başkanı olarak göreve devam eder Gemlik’te esnaflık yapmakta olan Ali Biliz başarılı bir iş adamıdır evli ve bir çocuk babası olan dostum ve dava arkadaşım Ali Biliz'e gönülden başarılar diliyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.