Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP Bursa geleneksel iftarı

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2017 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 00:03

Haziran ayında olmamıza rağmen adeta mart ayını yaşadığımız günler görüyoruz. Havanın hafiften kapalı olduğu güneşin açıp açmamakta kararsız olduğu bir gündü. Cumartesi günü böyle bir havada Kültürpark'ta Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığının düzenlediği iftar vardı. Geleneksel hale gelen iftar yanlış hatırlamıyorsam seksenli yıllarda Turhan Tayan'ın il başkanlığı döneminde başlatılıp günümüze kadar geldi. Hava kapalı olsa da misafirler geçmiş yılların iktidar dönemlerinde olduğu gibi iftara akın akın geldiler. Göl Kafe'de yapılan iftar etkinliğinde masaları tamamı doldu ve iftarını yapanların bir kısmı yerlerini ayakta kalanlara verip dava arkadaşlarına nezaket gösterdiler.

İl başkanı Ali Biliz'in güzel ve başarılı hatta son yılların en iyi iftarı diyebileceğimiz bir organizasyona ev sahipliği yaptı. İftarda bir çok eski dostumuzu gördük Osmangazi Kurucu Belediye Başkanı Erhan Keleşoğlu, eski milletvekili Fethi Akkoç, eski il başkanı Üstün Tunalıgil, Ahmet Aydın, Ahmet Sevinç, Erol Uvut, Selahattin Ekinci, Bedri Odabaşı, Ercan Açlan gibi parti emektarları yine her zaman her yerde oldukları gibi vefalarını yansıtıyorlardı. Bursa MKK üyeleri Salim Kaplan, Nazif Kara, Metin Engin misafirlerle ilgilenirken mevcut 11 ilçe başkanı iftarda kadrolarıyla bulunuyorlardı ve İftarda bize en çok sorulan soru ise eski il başkanı ve genel başkan yardımcısı Füsun Erdoğan'ın (Yaşar) neden gelmediğiydi?

Genel Başkan Gültekin Uysal için Genç Türkiye'nin genç lideri sloganını kullanmıştım. Bizzat genel başkanlığa seçildiği 6 Mayıs 2012 tarihinden itibaren ve gelecek vaat eden bir lider gerçekten. Fiziki duruşu, bilgi birikimi yerli yerinde. Bursa'ya yalnızca iftar yapmak için gelmedi. İl binasında basın toplantısı yaptı. TV programlarına katılıp Bursa'ya gelişinin hakkını dolu dolu program ile ziyadesiyle verdi. İftar programında partililere ve misafirlere konuşan Gültekin Uysal yeniden birlik siyasetine geçmek gerektiğini söyleyerek, FETÖ’nün eline Türkiye ve Türkiye’nin 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü ile ilgili tezleri aleyhine, Batı’da, azami derecede propaganda yapma fırsatı verildiğine işaret eden Uysal, “Darbe teşebbüsünü yapan FETÖ'nün yurtiçi ve uluslararası alanda propagandasını yaptığı 'tiyatro tezine' argüman üretmesine yol açacak söz ve tavırlardan tüm siyasi parti ve liderler kaçınmalıdır” dedi.

Bir parantez de Genel İdare Kurulu üyesi Hasan Aysal'a açmak gerekir. Eski milletvekilimizin oğlu olan Hasan Aysal Başbakanlık özel kalem müdürlüğünden emekli devlet terbiyesi almış biri ve Gültekin Uysal'ın yanında kale gibi duruyor. Biz de takdir ediyoruz. GİK üyeleri böyle olmalı. Bursa programı öncesi Bilecik'te bulunan Uysal ve Aysal iki şehirde de izdiham yaşadı. Hasan Aysal ''İftar programları nedeniyle yaptığımız iki günlük seyahatimiz sona erdi. Bilecik ve Bursa'ya yaptığımız gezide izlenimim şu; gittiğimiz şehirlerin teşkilatı çok canlı ve istekli. Tabii onlara bu istek ve heyacanı halk veriyor. Sade vatandaşın iftarlara yoğun ilgisi beni de hem memnun etti. Hem de şaşırttı. Sonuç olarak bu misyon tekrar ayağa kalkıyor. Devlet erkanın ilgi ve alakası da ayrı değerlendirilmesi gereken bir olay. Bir parti genel başkanı, arabasına izdihamdan ve ilgiden 30 dakikada ulaşıyorsa orada bir şeyler oluyordur. Velhasıl, bana tekrar gençlik yıllarımı yaşatan Bilecik ve Bursa'ya sonsuz teşekkürler.''

İftar programında koşturan emek veren kişilere teşekkür etmek gerek. İl Teşkilat Başkanı Yaşar Sarıbaş, İl Başkan Yardımcısı Rıfat Haliç, partinin emektarlarından Mahir Uğuz ve Sinan Gülgeç gözlemlediğimiz kişilerdi. Yalnızca sunumun zayıf kaldığını söyleyebilirim.

Mikrofonda hitabet ayrı bir özellik ister, ses tonu önemlidir. Bu konuda gözümüz kulağımız yılların tecrübesi Erol Karabayır'ı aradı diyebilirim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.