Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP Bursa'da yeni başkan Ali Biliz

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2016 11:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 11:37
Demokrat Parti Bursa İl Kongresi, Genel Başkan Gültekin Uysal'ın katılımı ile Cumartesi günü Küçük Sanayi Liya Düğün Salonu’nda yapıldı. 2 adaylı kongre birlik beraberlik mesajları ile başladı. İl kongresi genellikle Osmangazi’de yapılırdı. 5 yıl önce ilk kez Abdullah Biçen ve Üstün Tunalıgil'in aday olduğu kongre Fethiye Kültür Merkezi’nde yapılmıştı ve ikinci kez Nilüfer’de yapıldı. Kongreye sürpriz bir şekilde katılarak Genel Başkan Gültekin Uysal'ın uzun konuşmasını sonuna kadar dinleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey büyük alkış aldı, Mustafa Bozbey halka inerek yaptığı sürprizlerle puan toplamaya devam ediyor.

Genel Başkan Gültekin Uysal ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları, Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Yavuz, Nihat Onbaşıoğlu, Murat Aydoğdu MKK Üyesi Salim Kaplan ve Necmettin Yavuz ve diğer şehirlerden il, ilçe başkanları da katıldı.

Atama ile il başkanlığına gelen Hamaloğlu Şubat 2015 tarihli kongrede bizim desteğimizi alarak ilk kez seçilme onuruna erişmişti. Fakat sonrasında yaptığı hatalar ile dün kongre salonunda yüzleşmek zorunda kaldı. Bursa'da üç kez aday olan ilkini ve sonuncusunu kaybeden Hamaloğlu 2010 ve 2016 kongrelerini kaybederken bu kez kendi delegeleriyle kaybetmiş oldu.

Kongrede Divan Başkanlığını Eskişehir İl Başkanı ve eski milletvekili Fevzi Yalçın üstlenirken, divan heyetinde il başkanları İsmail Ergül, Mustafa Nazlıgül, Tamer Alper, Sezai Balta, Mithat Ceylan,

Muharrem Er, seçildi. Atama ile gelen il başkanlığının hesap ve faaliyetleri oy birliği ile kabul edilirken bu raporları mevcut il yönetimi yerine Divan üyesi tarafından okunması şaşkınlık yarattı.

TAŞIDIĞIN YERDEN HANÇERLENDİN!

İl başkanı adayı Ali Biliz, adaylık konuşmasında "Demokrat Partinin tüm organları ile Bursa'ya, Kıratın nal seslerini duyurmaya, Genel Başkanımız Gültekin Uysal'ı Başbakan yapmak için il yönetimine talip olduk. Tüm küskünlük ve kırgınlıkları unutarak, partimizi önce Bursa'da iktidar, Sonra TBMM'de iktidara getireceğiz ve partimizde küskün bırakmayacağız'' dedi.

Mehmet Hamaloğlu'da " Son yaşadığımız olaylar ve darbe girişiminden milletimiz tek bir ders almalıdır. 14 yıl iktidar da olan bir parti, bugün adını terör örgütü ile ilişkilendirdiği bir hareketi yıllarca sırtında taşımış, onu koynunda beslemiş, en sonunda da taşıdığı yerden hançerlenmiştir. Alınacak ders merkez sağın TBMM ve hükümet kadrolarında olmayışıdır. Yıllarca bu memleketi yöneten bir misyon olarak tekrar TBMM'de temsil hakkı kazanmak için durmadan çalışacağız" dedi.

GÖZALTILAR, GÖREVDEN ALMALAR İNTİKAM ARACI OLARAK GÖRÜLMEMELİ!

Genel başkan Gültekin Uysal da "Bir avuç çakma, kendiniz bilmez, haddini aşan metruk gurup Türkiye'nin dinamiklerine saldırmış, karşılarında da milletin kendisini bulmuştur. Hükümet tarafından şuanda bu örgüte karşı yapılan işlemleri izliyoruz, takibini yapıyoruz. Bu görevden almalar ve gözaltılar bir intikam alma aracı olarak görmeden gerçekleştirilmelidir. Demokrat misyonun görüşleri alınarak, yeni dönemde, Türkiye'ye yeni rol haritası kazandırılmalıdır" dedi. Genel başkan

Gültekin Uysal'ın konuşmaları önceki dönemlere nazaran daha etkili ve vurguluydu.

Oylama öncesi her iki listede birçok dostumuz ve dava arkadaşımızın olması ve kaybedecek olanların derin üzüntüsünü tahmin etmemiz zor olmadı. İlçe başkanları sıkıntılı anlar yaşıyordu. İki arada bir derede kendi il delegelerinin soruları baskıları arasında kalıyorlardı gerçekten siyaset zor zanaat.

İl disiplin kurulu eski başkanı Osman Zeki Çağlayan bana, “Sevgili başkanım senin tahmin ve öngörülerin çıkar ne olur bu kongre?” diye sordu, Ali Biliz kazanır deyince şaşırdı. Sanmam dedi daha sonra bir takım sebepler anlattım.

Oylar kullanıldı; sandık açıldı ve sonuçlar açıklanınca Osman Zeki Çağlayan yanıma gelerek tebrik ederim başkanım yine bildin dedi. Fakat bir hayal kırıklığı içeren ses tonu ile söylenen bu cümle sizi üzüyor çünkü üzülen kişi ile birlikte yıllardır birlikte siyaset yapıyorsunuz. Çift listeli kongrelerin sancısı böyledir ve ben en çok gerçek partili olan Osman Zeki Çağlayan'a üzüldüğüm kadar kimseye üzülmedim.

Konuşmaların ardından geçilen seçimde 195 delege oy kullandı. Ali Biliz'in 99, Mehmet Hamaloğlu'nun 92 oy aldığı Demokrat Parti il başkanlığı seçimleri birlik ve beraberlik mesajları ile sonuçlandı. Hamaloğlu'nun uygulamaya çalıştığı gerilim siyaseti yerine Ali Biliz'in Bursa'ya nefes aldıracağını ve parti küskünlerini kazanacağını biliyorum konuşmalarımızda ısrarla bu vurguyu yapmıştı.

1967 yılında Gemlik'ta doğan Ali Biliz henüz 17 Yaşında olmasına rağmen Doğru Yol Partisi

 (DYP) Gemlik gençlik kolları kurucu ilçe başkanı olur ve bu görevi 6,5 yıl aralıksız sürdürür aynı zamanda Gençlik kolları genel idare kurulu üyeliği yapar hizmet ettiği partisine yıllar sonra ilçe başkanı olarak göreve devam eder Gemlik’te esnaflık yapmakta

 olan Ali Biliz başarılı bir iş adamıdır evli ve bir çocuk babası olan dostum ve dava arkadaşım Ali Biliz'e il başkanlığı görevinde şahsına ve ekibine gönülden başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.