Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP Bursa bayramlaşması

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2019 00:01

Parti bayramlaşmaları Demokrat partinin getirmiş olduğu bir kültür olarak siyaset sahnemize yerleşmiştir. Özellikle Bursa bu işin liderliğini yapmıştır. Geleneksel hale gelen parti bayramlaşması kültürpark içi çay bahçelerin de yapılırdı ve yine Ramazan ayında parti iftarları burada verilirdi her iki kültürü de Demokrat parti başlatmış ve zamanla diğer partiler bu etkinlikleri kendilerine örnek almışlardır. Demokrat parti bayramlaşmaları çay bahçelerine sığmaz olmuştu halk ve partililer büyük rağbet gösterirlerdi, kimi zaman Ramazan iftarlarında ise Hem Özgen çay bahçesi hem Göl çay bahçesi aynı anda tutulur ve dolup taşardı. İşin acı tarafına gelirsek geçtiğimiz hafta Göl Kafe de yapılan Kurban bayramlaşmasına katılım 40-50 kişi civarıydı, bu güne kadar yapılmış en zayıf bayramlaşma olarak tarihe geçti. Bunun sebeplerine bakarsak farklı birkaç neden ortaya çıkıyor. Birincisi il başkanının tabanı tam tanımaması ve Bursa kamuoyunda tanınmaması,  Tabandan kopuk olması, partiye emeği geçmiş olup arkasında kitle olan kişilere uzak durması, telefonlarına bakmaması ve geriye dönmemesi, teşkilat gözünde inandırıcılığı olmaması,  verdiği sözleri tutmaması, partili hastaları aramaması ziyaret etmemesi, eski yönetici ve başkanların arkasından olumsuz dedikodular yapması ve bunu uluorta konuşması, ardından bu lafların karşı tarafa iletilmesi.!  Kendisine sorulunca inkar etmesi.! çoğu cenazelere katılmaması, (arada azda olsa katıldıkları var inkar etmeyelim) Birinci boyutun olumsuzlukları böyle.

Yıllarca bu organizelerin içinde olup bunları yapan biri olarak bir çok partiliyi arayıp özel davet yapardık, emek vermiş insanlar bu telefonu bekler, fakat bu süreçte bunlar yapılmıyor, her şeyi sekretere atarak bu etkinliklerden verim almak mümkün değildir. İl yönetiminde görev alan sevgili kardeşim Sönmez Azak son dönemlerde beni arayıp Ramazan iftarına davet eden tek yönetici, sebebi ise siyasetin tabanından gelmiş olup siyaseti bilmesinden kaynaklıdır, Yıldırım ilçesinde siyasetin en altından gelip ilçe teşkilat başkanlığına kadar yükselip genç yaşta bu hizmetlerde bulunup kıymet bilmesidir. Sönmez Azak kardeşime ayrıca iyi niyetinden dolayı teşekkür ediyorum.

İkinci neden ise ile bakıp ilçelerin isteksizleşmesi  yerel seçimlerde apar topar aday istenmesi  ve bir çok adayın kağıt üstü isim olması, ilin seçimlerde ilçelere destek vermemesi çalışmalara katılmaması tarafımıza iletilen şikayetlerdi. Oysa il başkanı ben olsam aday çıkarmaz Millet ittifakı ile işbirliğine girer Demokrat partiye 30-50 arası Meclis üyeliği kazandırırdım, bu şartlarda bu gün Bursa belediyeleri Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhangazi İYİ Partinin Bursa Büyükşehir de Mustafa Bozbey’in elinde olurdu. Bunu bizzat genel merkeze giderek onaylatırdım. Omurgalı bir siyasetçi olsaydınız bu çalışmaları böyle yapardınız, fakat genel merkeze karşı  fikriniz olmayıp her denilene esas duruşta durursanız ne siyasetçi ne lider olamazsınız hafif bir rüzgarda savrulur gidersiniz.

Üçüncü neden bizzat genel merkezdir  tabana umut ışığı veremeyen adeta üzerine ölü toprağı serilmiş bir yapıya bürünmüş. Genel merkez binası ise dışarıdan bakıldığında kasvetli bir görüntüye sahip. Demokrat partiye adeta uğursuzluk getiren bu binadan acilen kurtulmak gerek. Anavatan partililerin günümüzde dahi beddua ettiği bu bina bize hayır getirmez, ‘’mallarımızı aldılar’’ diye bağırsalar da, onlar için ödenen borçları hiçe saymamalılar. 6 Mayıs 2012 de genel başkanlığa seçilen Gültekin Uysal  genç, yakışıklı, donanımlı, partili denilerek bizlerin oyu ve mücadelesi ile o makama oturdu. Yedinci yıla girerken hafızamız da yer edecek bir çalışma yapmadı, kongrelerde 90 dakika ezberden konuşan Gültekin Uysal  TBMM’de üç dakikalık konuşmayı neden önünde ki kağıda bakarak yapıyor? Anlamak mümkün değil.!

Son olarak parti tabanının yüzde ellisi umutsuzluk sebebiyle İYİ Partiye geçti, kalan kişilerin diğer yarısı ise yakında kurulacak yeni partiye geçecekler. Genel merkez artık kendisine özeleştiriyi yapmalı, ya yapmalı ya da gitmeli, partililerin sabrı kalmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.