Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP Ayvacık ilçe kongresi izlenimleri

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2020 00:00

Geçtiğimiz pazar günü yine Çanakkale tarafına yolumuz düştü, bu kez Çanakkale merkez olmasa da şirin Ayvacık ilçesine gittik Demokrat parti geçmiş dönem ilçe başkanı dostumuz Bülent Demirsoy'u görmeye sık, sık gittiğimiz ve yabancı olmadığımız bir yer Ayvacık ilçesi. Bu kez gidiş nedenimiz Demokrat parti ilçe kongresine iştirak etme isteğimizdi.

Eski ilçe başkanı Bülent Demirsoy aynı zamanda tüm Türkiye nin tanıdığı TÜRK-İŞ eski genel başkanı merhum Seyfi Demirsoy'un oğludur. Bülent Demirsoy'da Ankara'da TÜRK-İŞ de genel sekreter yardımcılığı görevinin haricinde Turgut Toker'in İmar ve iskan bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğü yapmıştı. Bülent Demirsoy ayrıca 1987 yılında siyasi yasakların kalkması veya devamı için yapılan Referandum da TÜRK-İŞ olarak 10 ilde miting yaparak siyasi yasakların kalkması için emek veren ekibin başında organizeleri yapan kişiydi.

Bursa'dan Adalet partisinin son gençlik kolları genel başkanı ve şu an Demokrat parti genel başkan yardımcısı Ahmet Okur, Hüsnü Sungur ve Süleyman Güzey ile yola çıktık, saat 14,00 de başlayacak kongre ye rahatlıkla yetişip salona girdik, DP Çanakkale il başkanı Nail Babacan'ın yaptığı sunum ile kongre başladı ve verilen önerge ile Genel başkan yardımcısı Ahmet Okur divan başkanlığına seçilerek yardımcılarıyla birlikte yerlerine geçerek görevlerini ifa ettiler.

Ahmet Okur siyaset hayatımızda gördüğümüz en iyi siyasi hatiplerden biridir, milletvekili adayı olduğu dönemlerde yaptığımız nokta mitinglerinde hitabet sanatının en güzel örneklerini kendisinde görüp keyifle dinleyerek gururlanmıştık. Aydıncık ilçe kongresinde yaptığı divan başkanlığı esnasında yetkiyi seçim kuruluna vermeden önce salondaki partililere ve misafirlere yaklaşık 45 dakika konuşma yapan Ahmet Okur bütün dinleyicileri coşturdu. Genel siyasetten örnekler vererek deyim yerindeyse nalına da mıhına da vurdu. Son olarak konuşmasında Fatiha suresini önce Arapça okuyup sonra Türkçe açılımını yaptı, biz dahil salonda ki herkes etkilendi, mikrofonu dolduran ses tonu ile kati suretle gönüllere müthiş etki yaptı.

FATİHA SURESİ OKUNUŞU

1- Bismillahirrahmânirrahîm.

2- Elhamdü lillâhi rabbil'alemin

3- Errahmânir'rahim

4- Mâliki yevmiddin

5- İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în

6- İhdinessırâtel müstakîm

7- Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

ANLAMI

1- Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

2- Hamd o âlemlerin Rabbi,

3- O Rahmân ve Rahim,

4- O, din gününün maliki Allah'ın.

5- Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti.

6- Hidayet eyle bizi doğru yola,

7- O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların

ve o sapmışların yoluna değil.

Fatiha suresinde insan yaşamına rehber olan müthiş mesajlar var, günümüz insanının büyük çoğunluğu tarafından ne yazık ki unutulmaya yüz tutmuş bu ilahi mesajlar, mükemmel bir hatibin güzel ses tonu ile yüreğinize işleyerek tüylerinizi ürpertiyor.  Kongre esnasında Ahmet Okur'un eski dostları ile karşılaşması gözümüze hoş gelen duygusal anlardı, partililer ise bize Genel başkan yardımcısı Ahmet Okur'un kongrelerine teşrif etmelerinin mutluluğunu ifade ediyorlardı, Ahmet Okur müthiş hitabeti ile makamının daha da önüne geçerek partililere ''işte bizim siyasetçilerimiz böyledir'' dedirtiyordu. Partililerin bu söylemi ülkeyi ara kesinti darbeler, muhtıralar haricinde yaklaşık 56 sene iktidar ve anamuhalefet te olmuş koca bir misyona olan özlemi net şekilde anlatıyordu. Ayvacık ilçe kongresinde seçilen ilçe başkanı Naim Pekin'e ve yönetimine başarılar diliyoruz, kongreye katılan il başkanı Nail Babacan,  MKK eski üyesi Nursevil Aşık, Gelibolu ilçe başkanı Cemil Ilgın, Biga ilçe başkanı Faruk Kısa, Bigadiç eski ilçe başkanı ve eski il başkan yardımcısı Celil Kaya, Ayvacık eski belediye başkanı Mustafa Yeşil ile diğer ilçelerden gelen partililer oldu. Bir çok yazımızda ısrarla vurguluyoruz, Demokrat parti sevdalıları umutla partilerinin bir an önce ayağa kalkmasını hasretle bekliyor, ufak bir kıvılcımda Türkiye nin her ili, her ilçesi ve her köyünde toplanacak milyonlarca insan var. Bu konuda genel merkez yöneticileri çarıklarını giyip köy, köy, ilçe, ilçe, şehir, şehir dolaşacak ve Ayvacık ilçesinde samimi partililerin Genel başkan yardımcıları Ahmet Okur'u görüp dinlediklerinde gözlerinden yansıyan o, umut ışığını her yere yaymaları gerekir. 

Demokrat parti 1997 de şer odakları tarafından iktidardan düşürülmüştü, ve o günden sonra hiç bir parti ve fikir bu boşluğu dolduramadı, dolduramazda. Turkiyenin Demokrat partiye ihtiyacı vardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.