Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP adayları Umurbey'de tanıtılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2015 11:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 11:46

 

Demokrat parti milletvekili Aday tanıtımı bu dönem farklı bir çalışma ile bir ilke imza atacak 28 Nisan salı günü saat 13.30 da halka açık bir program ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk sivil Cumhurbaşkanı ve Demokrat Parti kurucu genel başkanı Merhum Celal Bayar'ın anıt mezarını ziyaret edip Dua okuyarak Milletvekili Adaylarının tanıtımı yapılacaktır.

Mahmut Celâleddin Bayar (doğumu. 16 Mayıs 1883, Umurbey, Gemlik, Bursa – ölümü. 22 Ağustos 1986, İstanbul), Türk siyaset ve devlet adamı. Çağdaş Türkiye'nin siyasi yaşamının çeşitli dönemlerinde önemli roller oynamış olan Bayar, İstiklal savaşı madalyasına sahip olmasının yanı sıra Meclis-i Mebusan üyesi, Cumhuriyet döneminde iktisat vekili, Mustafa Kemal Atatürk'ün son başbakanı ve 1950-1960 arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin üçüncü ve asker kökenli olmayan ilk cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştır.

Celal Bayar 1883 yılında Bursa'nın Gemlik ilçesinin Umurbey köyünde doğdu. İlmiye sınıfına mensup bir fıkıh bilgini olan babası Abdullah Fehmi Efendi, 93 Harbi'nden sonra, bugün Bulgaristan sınırları içindeki Plevne şehrinden, Gemlik yakınlarındaki Umurbey köyüne göç etmişti, köydeki rüştiyede müdürlük ve bir ara Gemlik'te müftülük yapmıştı. Bayar, Abdullah Fehmi Efendi'nin üçüncü oğludur (ağabeyleri Behzat ve Asım).

İlk ve ortaöğrenimini babasının yanında gören Bayar'ın çocukluğu ve ilk gençlik dönemi ailesinin yerleştiği Bursa'da geçti. Gemlik mahkeme kalemi ve Reji İdaresi'nde stajyer memur olarak çalıştı. Bursa'da açılan Ziraat Bankası veznedarlığı sınavını kazandı. Bankada veznedar olarak çalışırken, Fransız papazlar yönetimindeki Collège Français de l'Assomption'da Fransızca kurslarına devam etti. İpekböcekçiliği eğitimi veren Darüllâlim-i Harir (İpek Meslek Okulu) kurslarını izledi. 1905 yılında Deutsche Orient Bank'ın imtihanını kazanarak, burada kısa zamanda imza sahibi oldu. 1903'te, İnegöl'ün yerlilerinden ve eşrafından Refet Bey'in kızı Reşide Bayar ile evlendi, bu evlilikten Refii (1904-1941), Turgut (1911-1983), Nilüfer Gürsoy (1921-) adlarında üç çocuğu olmuştur. Her yıl 22 Ağustos günü Ölüm yıl dönümünde Demokrat parti teşkilatlarının hazır ulunduğu Celal Bayar'ı anma töreninde Demokrat partililerin yanı sıra anma töreni Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı ve Başbakanlık düzeyinde katılımlar ile temsil edilmektedir.

Adaylık tanıtımını Umurbey'de yapacak olan Demokrat parti Bursa teşkilatı 1 Mayıs Cuma günü Eskişehir'e giderek Genel Başkan Gültekin Uysal ile buluşacak bölgesel toplantı ve adaylık tanıtımının yapılacağı toplantıya İl başkanı Mehmet Hamaloğlu ve ilçe başkanlarının yanı sıra milletvekili adayları katılacaktır.

Yeni projelerin hazırlandığı seçim beyannamesinde diğer partilerde olmayan ve halk yararına olarak düşünülmüş daha çok sosyal hukuk devleti ve halkın refah düzeyinin arttırılmasının düşünüldüğü projeler bir hayli iddialı olacaktır. Halkın her kesiminden sorunların dinlenildiği ve çözümlerin üretildiği ve Şeyh Edebali'nin dediği gibi önce insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının ön planda tutulduğu programlar halka iyi anlatılmalı ve ulaştırılmalıdır. Esen kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.